Nestleder i Senterpartiet og forsknings- og høyereutdanningsminister, Ola Borten Moe, går av etter avsløringer om brudd på habilitetsreglene til regjeringa.

– Ikke synd på meg

På en pressekonferanse fredag kveld sier den avgåtte statsråden at han heller ikke vil ta gjenvalg i 2025.

– Det er ikke synd på meg. Dette er min egne feil og mitt eget ansvar, sa Moe under pressekonferansen.

I pressemeldingen ble det klart at han vil fortsette i stortinget ut perioden.

– Det betyr at jeg skal fortsette å gjøre en jobb for mine velgere i Sør-Trøndelag i de neste to årene, sa han.

Foreslår Borch som ny nestleder

Nestleder i Fremskrittspartiet Hans Andreas Limi sier til NRK at han forventer at statsminister Støre nå tar sitt lederansvar på alvor.

– Det var en riktig beslutning av Borten Moe å gå av. En beslutning som burde vært tatt på et tidligere tidspunkt, mener Limi.

– De fleste skjønte at det ikke var mulig for ham å fortsette som statsråd etter å ha begått så grove regelbrudd. Nå forventer vi at statsminister Støre nå må ta lederansvaret på alvor og sørger for at statsrådene klarer å forstå det regelverket de er pålagt å følge av hensyn til tilliten til demokratiet, sier Limi.

Frank Johnsen, som er fylkesleder i Nordland Sp mener Sandra Borch burde ta over som nestleder i partiet.

– Så er det sånn at partiet må få på plass ny nestleder, og da tenker vi at Sandra Borch vil være en god kandidat. Hun vil samle Nord-Norge, og har vist seg som en dyktig politiker som statsråd, sier han til TV 2.

Saken skal behandles av regjeringens kontrollkomiteen, og Økokrim varslet også fredag at de ønsker gjennomføre en undersøkelse.