Faste gjester ved campingplassen har startet evakuering av verdiene sine. Her Arne og Anne-Brit Eggen. Foto: Frode Langseth

Det er kommunen som har anbefalt evakuering av campingplassen etter å ha forhørt seg med Norges Vassdrags og energidirektorat (NVE).

I går onsdag var det mange hytteeiere som fikk bringt matvarer til campingvognene sine.

Vannet går allerede nå opp til hyttene på campingen i Innbygda i Selbu og med styrtregn i ettermiddag og utover kvelden kan vannstanden øke opp mot en halvmeter fra der sjøen er nå.

Det var Adresseavisen som først skrev om saken.

– Folk har kommet til campingplassen for å tømme og flytte vogner og ta ned telt. De første bobilene og campingvognene er flyttet opp til Spar-butikken og opp i trygghet sier driver av Selbu Camping Frode Langseth.

65 enheter er berørt

– Vi har 65 faste enheter på campingplassen som er berørt. Det er flere av dem som er familier med barn, så det er vanskelig å gi et eksakt tall på hvor mange folk som er berørt, sier Langseth til avisa.

Slik så det ut på campingen tirsdag. Foto: Frode Langseth

Det er mye som må gjøres for å sikre campingen

– Det er mye ting og tang som må sikres, plattinger og møbler for gjestene. Spikertelt er ikke så enkelt å få evakuert på kort tid. Vi må også vurdere å gjøre noe med hyttene og våre bygninger, sier Langseth.

Kommunen er forberedt på at vannet stiger

– Om prognosene slår til så vil det bli en god del landareal som vil komme under vann. Forrige natt flommet det opp, og opp mot 60 rundballer forsvant ut på Selbusjøen. Heldigvis fikk vi berget de fleste før de sank. Vi har folk ute for å kontrollere veiene. To veier ble sperret, av det forrige styrtregnet og nå følger vi situasjonen tett. Nå må vi sikre at verdier ikke havner på sjøen, sier Jan Erik Marstad i Selbu kommune.

Campingplassen var delvis oversvømt også tirsdag, forteller Langseth.

– Vi hadde masse vann i går, men fikk ikke kritiske skader. Men om det kommer en halvmeter, så vil både utleiehytter og spikertelt og mesteparten av campingen bli stående under vann, sier Langseth som tirsdag ettermiddag hadde gjester som fikk levert matvarer fra Spar levert i vannmassene. Se video lenger oppe i saken.