Tirsdag ble bannerne som hver sommer de siste årene har hengt på lyktestolper gjennom Ålen sentrum, fjernet.

Dette ble gjort på oppdrag av Trøndelag Fylkeskommune etter avdekking av flere ulovlige forhold i forbindelse med trykket på fanene og på hvordan disse ble satt opp.

I en artikkel på Nea Radio tirsdag opplyser Morten Aune fra drifts- og vedlikeholdsseksjon vei hos fylkeskommunen, at han selv oppdaget ulovligheter da bannerne ble satt opp i midten av mai.

Gave fra Bygdapreg

Bannerne ble for 10–12 år siden gitt i gave til ålens innbyggere fra veldedighetsforeningen Bygdapreg. En av de fire opprinnelige medlemmene der er David Engan.

Tirsdag fjernet Svevia bannerne på oppdrag fra fylkeskommunen. Foto: Per Magne Moan

Engan sier han er svært skuffet og lei seg for at telefonstolpene i sentrum nå blir stående nakne resten av sommeren.

– Jeg er sjokkert og veldig lei meg og føler ubehag med det som har skjedd, sier han og kaller fylkeskommunens inngripen i denne saken for overformynderi.

Han mener alt ble gjort etter boka med tanke på søknader og tillatelser, da gaven ble gitt og satt opp.

– Nå føler jeg at de som har gjort dette bør skamme seg, når overformynderiet har gått inn i lokalmiljøet når vi har forskjønnet bygda. Jeg kan ikke skjønne at folk med vett i hodet kan finne på å ta slike beslutninger. Er det avunn som ligger bak? sier han og legger til at han skjønner det finnes regelverk som må hensyntas, men han mener det får være måte på paragrafrytteri.

Vi har ikke klart å få noen kommentar fra Trøndelag fylkeskommune i dag.

Hør intervju med David Engan her: