Torsdag ble det kjent at politiet har skjerpa siktelsen for mannen, som kjørte opp på et fortau og inn i en folkemengde i Steinkjer sentrum natt til søndag 9. april.

Gjort med vilje

Siktelsen er skjerpa fra uaktsomt til forsettelig drap og to drapsforsøk. Det betyr at politet mener handlingen ble gjort for å drepe.

– Det er på bakgrunn av det som har kommet fram i etterforskninga de siste dagene, sier politiadvokat Line Dreier Ramberg.

– Det er særlig vitneforklaringer fra personer som var til stede i sentrum denne natta og videoovervåkning, som bidrar til å styrke mistanken om at dette er en handling som er gjort med vilje.

Politiadvokat Line Dreier Ramberg. Foto: Eivind Aabakken/NRK Trøndelag

Var diskusjon i forkant

21 år gamle Sigve Bremset fra Steinkjer ble drept da han ble påkjørt. Han hadde nettopp forlatt en Skei og PT-konsert på utestedet Vårt Hjem og sto utenfor kebabrestauranten Tasty sammen med flere personer, da en hvit varebil kom kjørende mot dem på fortauet.

Flere av de som sto der klarte å kaste seg unna. En av de som ble truffet kom fra det uten fysiske skader, en ble lettere skadd og Bremset omkom.

Politiet bekrefter også at de har fått rede på at det har vært diskusjon mellom siktede og en annen person like før drapet skjedde.

– Det skal ha vært en diskusjon mellom den siktede og noen unge voksne ute i gata i Kongens gate, før han kort tid etter kom kjørende og kjørte på flere personer, sier Ramberg.

Diskusjonen var ikke med avdøde Bremset eller noen av dem han sto sammen med.

Politiet har nå gjennomført over 50 vitneavhør, og de tror det kan være flere enn tre fornærmede i saken. De ser ikke bort fra at siktelsen kan bli ytterligere skjerpa.

Hør hele intervjuet med politiadvokat Line Dreier Ramberg her: