– En rovviltkontakt var ute i går for å undersøke kadaveret. Det var nokså oppspist, men han fant primærskader som ble gjort mens dyret var i live, som kan samsvare med ulv. Så kadaveret har fått statusen ulv, nokså sikker, forteller Tord Bretten i Statens naturoppsyn (SNO).

Sauekadaveret ble funnet i Guldsethkringelåslia tirsdag kveld, vest for Sørungen i Selbu kommune. Det er tidligere funnet flere sauekadaver tatt av ulv i samme område.

– Det har vært ulveskader nå og da fra slutten av juni og helt frem til nå, i området mellom Neadalsføret og Gauldalsføret, sier Bretten.

Fellingstillatelse innvilget

Etter funnet ble det søkt om fellingstillatelse, og Fylkesmannen i Trøndelag bekrefter kl. 13.30 at fellingstillatelsen er innvilget. Den er gitt muntlig, og gjelder i deler av Selbu, Holtålen og Midtre Gauldal frem til 20. september.

Sauen som ble funnet tirsdag var Jostein Oldervik sin, og dette var hans femte sau som er dokumentert tatt av rovdyr i år.

– Det er tatt sau i hele sommer. Fem er dokumentert tatt av rovdyr, men det er mye som er borte. Det er trasig, sier Oldervik.

Oppfordrer til å dekke til kadaver

Sauesankingen pågår nå for fullt, og skulle man finne flere sauekadaver, oppfordrer Bretten i SNO til å varsle ifra med en nøyaktig posisjon.

– Folk er veldig flinke til å melde inn til rovviltkontaktene til SNO, og da er det en fordel å få en veldig nøyaktig posisjon, helst ved bruk av GPS, sier Bretten og fortsetter:

– Og dekk til kadaveret. Hvis en død sau blir liggende helt åpen, så kommer det ørn, kråker, ravn og åtseletere og ødelegger kadaveret. Det er ingen fordel. Så dekk det til med kvister eller ett eller annet, slik at det ikke blir helt oppspist.

Onsdag ble det også funnet en rein tatt av jerv ved Sprøyten i Selbu. Skaden er undersøkt av SNO og skadeårsaken er antatt sikker.