Mandag klokken 12.45 ble det felt en hannbjørn ved Seterdalsveien i Tydal. Det bekrefter Fylkesmannen i Trøndelag overfor Nea Radio.

Det var søndag Holtålen kommune fikk fornyet tillatelse til skadefelling av én bjørn innenfor kommunene Selbu, Tydal, Holtålen og Midtre Gauldal, etter søknad fra Selbu kommune.

– Det har vært en underlig sommer både i Selbu og Tydal. Vi har hatt fellingstillatelser stort sett hele tiden siden den 25. juni, forteller fellingsleder i skadefellingslaget, Bengt Ødegård.

Bakgrunnen for søknaden denne gangen var funn av sau skadd av bjørn i Selbu lørdag, og foto av bjørn på et viltkamera i Tydal natt til søndag.

– Ved tidspunkt for søknad var det påvist i alt 84 sauer drept og skadd av bjørn i området siden 1. juni, hvorav tre er registrert i september, skrev Fylkesmannen i vedtaket for fellingstillatelsen.

Jakten startet søndag, uten resultater. Etter observasjon av bjørnespor på en vei tidlig mandag, fortsatte jakta med ti mann. Klokken 12.45 ble bjørnen felt, i Hilmomarka.

Tidligere i år, den 23. august, ble en hannbjørn felt på skadefelling i Selbu.

– Dette er en litt mindre hannbjørn. Den ble veid til 127 kilo, den vi tok forrige gang var på 140, sier Ødegård.