– I dag er vi ei bygd i sorg. Derfor åpner vi dørene og sier velkommen inn til alle som kjenner at det er riktig for dem og kjenner at det kan gjøre godt. Dette er situasjoner vi ikke har ord for, sier kirkeverge Vivi Schwencke Johnsbråten til avisa Arbeidets Rett (retten.no) onsdag.

Tirsdag kveld ble det kjent at 19 år gamle Peder Angel Lundquist Langen ble funnet død samme dag. Det var faren hans som skrev dette på sin egen Facebook-side.

– Mange er berørte

Peder Angel ble et kjent navn for mange da han deltok i TV2-programmet «Norske Talenter» i 2019, og han har vært aktiv som musiker i lokalmiljøet på Røros.

– Vi vet mange er berørt av dødsfallet, og det er den direkte foranledningen til at vi holder kirka åpen, sier sokneprest Harald Hauge til avisa Fjell-Ljom.

– Så er det også andre som er i sorg etter andre dødsfall. Vi åpner kirkerommet for alle som sitter og kjenner sorg eller trenger et rom for stillhet og ettertanke, og så kan den som vil komme hit med det en bærer på, sier han.

Røros menighetsråd skriver at noen ganger rammer sorg mange av oss på en gang.

Røros kirke var åpen mellom klokka 16.00 og 20.00 onsdag kveld, og det ble lagt til rette for lystenning. Flere av kirkas ansatte var også til stede for den som trengte noen å snakke med.

Menighetsrådet på Glåmos åpna også Glåmos kirke fra klokka 18.00

Har du behov for hjelp eller noen å snakke med, kan du få mer informasjon om hjelpetelefonen til Mental Helse her: Hjelpetelefonen til Mental Helse