Det dårlige været den siste tiden, har ført til at mange heller har valgt å stoppe langs steder hvor ting skjer innendørs under årets norgesferie, fremfor å være utendørs. Dette nyter en rekke steder godt av, slik som Vuddu Valley i Åsen.

Det som i 1994 startet med et kjøp av restene av Kortmans Lysutsalg på Bakklandet i Trondheim, har med årene blitt noe mer enn bare et lysutsalg.

Fire år senere, i 1998, kjøpte ekteparet Reidun og Svend Otto Søyseth et småbruk i Vuddudalen i Åsen, hvor de siden har skapt det som har blitt til Vuddu Valley. - Begynte da å rydde, brette opp ermene og siden har det gått slag i slag, sier Reidun Søyseth om tiden etter kjøpet av småbruket i Vuddudalen.

LES OGSÅ:Stor etterspørsel for Selbus første kolonihage

Skolebuss

Siden 2014 har ekteparet drevet diner i det som en gang "bare" var en lysfabrikk.

- Fant ut at vi kanskje skulle ha en plass folk kunne sette seg ned å kjøpe en burger og en kopp kaffe. Startet ganske i små det, men slo skikkelig til. Siden har det bare ballet på seg, forteller Reidun.

Og ballet på seg har det virkelig gjort. De skjønte raskt, nærmest med en gang de åpnet, at dineren var for liten. Siden har de åpnet del etter del, utvidet og utvidet, både arealet og tilbudet.

Mange benytter ferien til å ta en tur innom Vuddu Valley. Foto: Henrik Einangshaug

Mange har sikkert allerede lagt merke til den når de har passert Vuddu Valley, en stor, lang og gul amerikansk skolebuss. Noen har kanskje tenkt de skal begynne med transport, men det er ikke tanken bak kjøpet.

- Skoleungene vil gjerne at vi skal kjøre de til skolen med den amerikanske skolebussen, men det tror jeg ikke blir aktuelt. Bussen er kjøpt for å lage mer ut av det amerikanske konseptet. Bussen er i dag innredet med ordinære busseter, men det har de (selvsagt) tenkt å få gjort noe med.

- Vi skal ta ut de gamle setene, også skal vi ordne den opp innvending. Skal sette opp amerikanske dinermøblene for å få litt stil inni da, sier Svend Otto Søyseth.

Svend Otto forteller at de allerede har plassert ut to containere med møbler, men har en tredje en med innredningen til bussen.

Planen er å ta i bruk bussen som en del av uteserveringen til dineren.

- Vi har tenkt å bruke den til uteservering, og kanskje får vi til det til neste år. Det er sommeren som er høysesong, så da hadde det vært greit om vi hadde fått til flere plasser ut. Da blir det selvsagt Vuddu Valley High School, forteller Svend Otto, som gleder seg stort til å utvide tilbudet.