Iver Wahldal Lillegjære måtte slutte i Nea Radio som følge av nedbemanning, da selskapet måtte gjøre innsparinger som følge av en vanskelig økonomisk situasjon.

Trodde noe var feil

Nea Radio må spare inn nesten tre millioner, og det førte til at tre ansatte måtte fratre sin stilling. Blant dem var Lillegjære.

– Det er trist å måtte slutte i Nea Radio. Det har vært en interessant periode med mange spennende saker, hvor vi har vært med på å sette dagsorden for nyhetene i Trøndelag, sa Lillegjære på sin siste dag.

Mange kjenner Lillegjære som den mørke og etterrettelige nyhetsstemmen på lokalnyhetene og Trøndelag i dag, og Nea Radio har fått tilbakemeldinger fra lyttere som skvatt litt da de plutselig hørte ham på riksnyhetene. Som går i forkant av lokalnyhetene.

Noen trodde også at det var noe feil med nyhetene til Nea Radio, da bulletinen til Lillegjære gikk før den lokale nyhetssendinga.

Men alt er som det skal: Lillegjære har pappapermisjon og jobber innimellom som frilans for blant andre Bording Media, som lager riksnyhetene på Nea Radio.

Redaktør Karin Jegtvik syns det var fint å ha Iver Wahldal Lillegjære tilbake på lufta igjen.

– Han er en flink fyr og en meget dyktig journalist, og jeg syns det er bra at han ser ut til å fortsette innen media. Spesielt artig er det jo at vi fortsatt kan høre ham på Nea Radio innimellom, sier Jegtvik.

– Stemmen til Iver forbinder jeg med kvalitet. Og det tror jeg lytterne våre gjør også.