Iver Waldahl Lillegjære har sin siste dag som reporter og programleder i Nea Radio i dag, torsdag 31. august.

– Trist å slutte

Lillegjære har hatt arbeidssted ved Nea Radios kontor i Røros og har sammen med Per Magne Moan dekket Fjellregionen – Røros og Holtålen. Og mange kjenner ham som den dype og etterrettelige nyhetsrøsten i lokalnyhetene og nyhetsmagasinet Trøndelag i dag.

– Det er trist å måtte slutte i Nea Radio. Det har vært en interessant periode med mange spennende saker, hvor vi har vært med på å sette dagsorden for nyhetene i Trøndelag, sier Lillegjære.

– Samtidig har Nea Radio vært gjennomført profesjonell og rydding i en vanskelig nedbemanningssituasjon, fortsetter han.

En tøff prosess

Årsaken til at Lillegjære slutter hos oss er selskapets økonomiske situasjon, som gjør at vi i løpet av det siste året har nedbemannet med 3,1 årsverk i redaksjonen. Lillegjære er den siste ansatte i Nea Radio som går av som følge av dette.

– Det har vært en tøff prosess for alle – vi er en liten nyhetsredaksjon og har ingen å miste. Jeg skulle veldig gjerne hatt med Iver videre. Han er en god kollega og en utrolig dyktig og etterrettelig journalist, sier redaktør i Nea Radio, Karin Jegtvik.

– Iver har blant annet jobbet mye med Helseplattformen og fastlegekrisen, og hans grundige og gode arbeid med dette, har gjort at Nea Radio flere ganger har vært nyhetsledende og avdekket kritikkverdige forhold.

Nedgang i inntekter

Nea Radio har hatt en ambisiøs satsing i flere år, med en betydelig inntektsvekst, som gjorde oss i stand til å ansette flere medarbeidere. I 2022 hadde Nea Radio til sammen 12,2 faste årsverk. Kanalen opplevde blant annet stor vekst i bingo-inntektene under pandemi-perioden.

Etter pandemien ble det nedgang i bingoinntektene selv om annonseinntektene fortsatte å vokse. Sum driftsinntekter i 2022 endte på 14,4 millioner kroner, cirka 1 million dårligere enn 2021, mens kostnadene ble på 17.7 millioner kroner.

Dermed måtte Nea Radio redusere kostnadene for å sikre fremtiden til radioen. Det er jobbet med både inntekts- og kostnadstiltak, men vi kom dessverre ikke på plussiden uten å redusere bemanningen med tre årsverk i redaksjonen.

Det er i tillegg nedbemannet med én ansatt i markedsavdelingen.

Nea Radio skal fortsatt være en god og profesjonell kvalitetsradio, og vårt mål er å være trøndernes foretrukne nyhetsformidler på eteren. Vi skal fremdeles være til stede og være aktuell for lytterne våre.

Vi har fortsatt kontorer og ansatte i Røros, Holtålen, Selbu og Stjørdal.