Mandag 27. juni rykket nødetatene ut til en alvorlig trafikkulykke i Orkland kommune, hvor to personbiler og et vogntog hadde kollidert.

I den ene bilen satt trebarnsmoren Lise Skar Kjevik. 41-åringen fra Orkland ble fraktet med kritiske skader til St. Olavs hospital, men livet sto ikke til å redde. Mandag kveld bekreftet politiet at trebarnsmoren døde på sykehuset mandag kveld.

- Jeg og søstera mi Guro følte oss litt rådville i hvordan vi kunne hjelpe i denne ekstremt tøffe situasjonen, som hele familien, venner og alle rundt Lise er i.

Det sier kusinen til Lise, Kristin Skar Forseth. Tirsdag opprettet hun og Guro en Spleis, for å samle inn penger til de tre barna hennes.

Guro Skar Forseth (t.h.) har sammen med søsteren Kristin opprettet en spleis for å samle inn penger til Lises (t.v.) barn, som mistet sin mor i en trafikkulykke mandag. Foto: Privat

Brydde seg om de rundt seg

Igjen i huset i Orkland sitter Lises mann og tre barn, som på tragisk vis har mistet sin livspartner og mor.

I spleisen har flere lagt inn sin hilsen, og beskrevet hvem Lise var.

- Lise var en kjekk ferievenninne da hun kom på sommerferie i Ålvudfjord. - Lise minnes som ei herlig jente. - Du og ditt sprudlende herlige vesen vil bli savnet.

Det er tre av mange kommentarer folk har lagt inn i spleisen.

Kristin beskriver søskenbarnet som ei med hjerte for de rundt seg.

- Tror engasjementet rundt spleisen har å gjøre med hvilken person Lise var. Hun var en person som brydde seg om veldig mange. Jeg har fått meldinger fra barndoms- og ungdomsvenner, og fra venner i voksen alder, alle har sagt de ønsker å bidra og dele så mye det går. Dette fordi Lise betydde så mye for dem, og hjalp om de hadde tøffe stunder i livet.

- Hun ga så mye av seg selv til så mange, til sin familie og sine barn. Nå ønsker andre å gjøre det samme tilbake. Det er veldig rørende, sier Lise.

- Nå har barna det tøft

Spleisen har i skrivende stund samlet inn over 100.000 kroner. Kristin sier det betyr utrolig mye for hennes nærmeste å se den givergleden som er, og hvor mange som har delt spleisen igjen og igjen.

- Nå har barna til Lise det tøft i livet, og jeg tror mange bare ønsker å hjelpe så mye det går, sier Kristin, som er takknemlig for folks bidrag.

Pengene som blir samlet inn vil gå til parets tre barn, som på tragisk vis mistet moren sin. Kristin opplyser at pengene er tenkt som støtte for de tre barna i fremtiden.

- Vi er alle sammen i sjokk. Dette er en stor tragedie. Jeg tror man prøver å tenke så godt det går på hvordan man kan bidra, og hvordan man kan hjelpe. Det er dessverre ikke noe vi kan gjøre for å få Lise tilbake. Da må vi forsøke å finne ut av hvordan vi kan hjelpe på andre måter. Vi har derfor valgt å samle inn penger gjennom Spleis.