– Vi starter ved bommen på parkeringsplassen i Mølmannsdalen klokken 18, og går i samlet tropp innover. Vi vil ha noen små pauser med små drypp av... tja, jeg vil ikke kalle det grøsserhistorier, men vi skal fort komme i stemning ja, sier turleder i Barnas Turlag Røros, Tove Strickert.

Fredag inviterer Barnas Turlag Røros, sammen med Røros bibliotek og Storstuggu, til tur inn til Mølmannsgården med temaet «Mysteriet i Mølmannsdalen».

Med seg på turen har de Jan Ødegård, som har skrevet boken «Theodorus - Mysteriet i Mølmannsdalen».

– Det finnes et sagn om Catharina Borchgrevink, som skulle gifte seg med Theodorus Mølmann, daværende eier av gården. Han døde, og det sies at hun går igjen der. Hun venter fortsatt på sin kjære. Denne historien kommer frem i boka til Jan Ødegård og han vil lese utdrag fra boka når vi kommer frem, sier Strickert.

Mulighet til å overnatte på gården

I tillegg til høytlesning blir det også pølse og brød og kaffe fremme på gården. De som ønsker det får også overnatte.

– Det er en unik situasjon, spør du meg. Det var lagt opp til et kveldsarrangement, men når jeg hørte at Storstuggu hadde nøkkelen og tilgang til gården, så spurte jeg om vi ikke kunne få kjøre løpet ut og ta overnatting der med det samme, sier Strickert.

– Det virker som en litt skummel tur?

– Vi kommer til å få opp stemninga, ja. Den ene fyrer opp den andre, og det er vel litt det som er greia også. Jeg var der i går kveld selv, og det er ikke noe skummelt. Det er en kjempefin tur. Men joda, månen var fin i går, så du har stemningen fort, sier hun lurt.

Åpent for alle

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

– Selv om det er Barnas Turlag Røros som arrangerer sammen med Storstuggu og biblioteket, så er det åpent for alle. Du trenger ikke å ha tilknytning til Barnas Turlag og du trenger ikke å ha med deg unger. Det er bare å ta med godt med klær og hodelykt og komme, sier Strickert.

De som tenker å overnatte må også ha med sovepose og frokost.

Hør hele intervjuet med Tove Strickert her: