– Salsa gjør meg veldig, veldig glad. Musikken er kjempefin og jeg elsker å danse, sier Ingunn Haugseggen i Salsa Røros.

Hun startet opp Salsa Røros etter at hun flyttet hjem til Røros fra Sandnes høsten 2017. I Sandnes hadde hun begynt å danse salsa, men på Røros var det ikke mange muligheter til å danse. I fjorvår hadde hun sine første salsakurs, for å få flere å danse med.

– Har du nå fått flere å danse med?

– Nei, ikke helt. Vi hadde salsa 1-kurs to ganger i fjor, og så skulle vi få til et salsa 2 kurs, men så ble det for få påmeldte, så vi klarte det ikke da, forteller hun.

Nå er hun derimot klar til å prøve igjen.

– Flere har spurt om vi ikke kan sette opp nye kurs, så da prøver vi igjen. Vi gir ikke opp.

Først blir det et salsa 1-kurs i september, deretter et salsa 2-kurs i oktober/november.

– Salsa 1 er for nybegynnere og eventuelt for de som var med i fjor, som har lyst til å repetere litt. Salsa 2 er for de som tar salsa 1 i år, og de som har gått før, sier Haugseggen.

Hun tok selv sitt første salsakurs i 2010, og har siden reist til Cuba fire ganger for å danse.

– Cuba er himmelen for oss som elsker å danse salsa, for der er det salsa på hvert hushjørne, forteller hun.

Tre ganger har hun reist på organisert tur med en gruppe, og nå arrangerer hun selv en gruppetur til Havana på Cuba. Turen varer i sju dager, med tre timer dans på fem av dagene.

– Jeg synes det var så kjekt og artig å reise til Cuba selv, så jeg tenker at det sikkert er flere som vil synes det er bra, så da vil jeg arrangere en tur med et fast opplegg på en danseskole.

På danseskolen vil alle få hver sin instruktør og på kvelden går de ut sammen med instruktørene, enten på konsert med et kjent cubansk salsaband, eller på et av de mange dansestedene som finnes i Havana.

Hør Haugseggen fortelle mer om salsakurs og -tur her: