– Det som er med salsa er at du blir hekta. Jeg tok mange kurs på rappen og så reiste vi en gjeng til Cuba på salsatur, og etter det har jeg bare danset og danset, forteller Ingunn Høgseggen.

For sju år siden begynte hun med salsa da hun bodde i Sandnes. I november flyttet hun hjem igjen til Røros, og merket at hun savnet dansen. Derfor startet hun opp Røros salsa.

– I Sandnes og Stavanger er det mulighet til å danse hele tiden og da jeg kom hit savnet jeg det. Så da tenkte jeg jeg kunne prøve å starte opp noen kurs slik at flere blir interessert og så vil det også gagne meg, da jeg kanskje får danset mer salsa.

Arrangerer kurs i april

Helga den 6.-8. april arrangerer hun et salsakurs på Røros. Kurset går over tre dager med åtte timer totalt.

– Det er et grunnkurs i salsa hvor man lærer grunnstegene og noen turer, forteller Haugseggen.

I tillegg skal det være fest på kveldstid i Nilsenhjørnet bar.

– Der skal vi ha salsafest fra ni til tolv på kvelden. Den er åpen for alle, selv om de ikke går på kurset. Da blir det først en halvtime med et introkurs i den romantisk pardansen Bachata, og det kan alle være med på og det er gratis, sier Haugseggen.

Trenger ingen danseferdigheter på forhånd

Selv har hun alltid vært glad i å danse og startet i Folkedanslaget på Røros da hun var ung, men man trenger ikke å ha noen erfaring med dans for å melde seg på dette kurset, forteller Haugseggen.

– Det er ingen som forventer at du skal kunne det ene eller det andre. Det er mest for gøy, og du kommer til å få ei kjempeartig helg. Det er bare å melde seg på, og ikke være redd, sier hun.

Hør mer om Røros salsa og kurset her: