– Det er gratis å komme inn, og så kan man gi en gave til TV-aksjonen på vei ut, hvis man synes man har hatt en god opplevelse. Og det tror jeg mange vil synes, sier sokneprest Harald Hauge fra den lokale TV-aksjonskomiteen på Røros.

Konserten er klokken 18 på fredag, og de som deltar er Røros Barnegospel, Røros Soul Children, Siri Gellein, Terje Elven, Peder Angel Lundquist Langen, Anne Lundquist Langen og John Arne Langen.

– Da er det virkelig sånn at alle gode krefter i lokalsamfunnet drar sammen. Menighetsrådet stiller rom til disposisjon gratis, aksjonskomiteen er tilretteleggere, lyd, musikk og alt er basert på frivillighet og dugnad, sier Hauge.

Håper næringslivet trår til

Daglig leder ved Røros Frivilligsentral, Berit K. Sevatdal, koordinerer bøssebærerne. Hun forteller at de gjerne skulle hatt noen flere.

– Vi er heldige på Røros, for det er mange som stiller opp år etter år. Det er egentlig en grei sak å jobbe med, men jeg tar gjerne i mot enda flere bøssebærere.

I forrige uke sto kunstner Kjell Stedenfeldt utenfor frivilligsentralen og solgte Bymisjonens glassengler. De er nå til salgs inne på frivilligsentralen. Der står også noen engler montert på slaggstener, som Sevatdal håper næringslivet vil trå til å kjøpe.

– Vi har gjerne sett at noen bedrifter hadde kjøpt dem. De koster 2.500 kroner, men de er kjempefine. Bedrifter utfordres herved!

Den største glassengelen blir auksjonert bort med en startpris på 10.000 kroner, via Rørosnytt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjell Stedenfeldt har laget en egen Røros-utgave av glassenglene, som har kommunes våpenfarger, rødt og gull, på seg. Noen av dem er også plassert på slaggstener. Foto: Marit Langseth

– Håper på skikkelig dårlig vær

Varaordfører i Røros, Bjørn Salvesen, er leder i aksjonskomiteen. Han forteller at de ikke har et tallfestet mål på hvor mye de håper å få inn under aksjonen.

– Målet er mest mulig, og vi har god tro på at Kirkens Bymisjon har en høy stjerne hos de aller fleste i det norske samfunn, sier Salvesen.

Bøssebærerne går på søndag, og Salvesen forteller at hovedtrykket vil bli fra klokken 16 på søndag.

– Det varierer litt utover bygdene kanskje, men i sentrale strøk så er det i alle fall mellom kl. 16-18 vi anbefaler folk å være hjemme. Så håper vi på skikkelig dårlig vær, så folk ikke er ute på tur, sier han og ler.

Hør hele intervjuet med aksjonskomiteen her: