– Glassenglene er laget av knust glass av knuste mennesker i Trondheim. Tanken til oss i Bymisjonen er at enten det er glass eller mennesker som er knust, så kan det komme noe vakkert ut av det, hvis det behandles på en verdig måte, sier Kjell Stedenfeldt.

Han viser frem englene som står linet opp på et bord utenfor Røros Frivilligsentral, og henter frem esken englene ligger i. Den er formet som en brosten fra Trondheim, og på toppen av «brostenen» er det bilde av knust glass og en tåre.

– Det symboliserer at de som sliter i Trondheim har felt mang en tåre på brosten. Det kan jeg love deg. Det er ikke alle som har det så godt som vi har det.

Engler montert på slaggsten

Stedenfeldt har designet glassenglene til Bymisjonen, og i anledning TV-aksjonen, som i år går til inntekt for Kirkens Bymisjon, har han laget noen engler i Røros kommunes våpenfarger, rødt og gult.

I tillegg er noen av englene satt på slaggsten fra Røros.

– For å si det med en gang: vi fikk tillatelse til å hente noen slaggstener. Englene er montert på dem, og symbolikken i det er at slaggsten er et avfallsprodukt, og plutselig kommer det en vakker engel opp av den, sier Stedenfeldt.

Prisen på disse englene som er montert på en slaggsten, er ikke bestemt. Det blir opp til kunden hvor mye de vil betale, men Stedenfeldt håper næringslivet vil bidra med noen tusenlapper for å kjøpe en slik engel til inntekt for TV-aksjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjell Stedenfeldt har laget en egen Røros-utgave av glassenglene, som har kommunes våpenfarger, rødt og gull, på seg. Noen av dem er også plassert på slaggstener. Foto: Marit Langseth

Englene lages på Engleverkstedet i Trondheim, av mennesker som av ulike årsaker er i en sårbar fase i livet.

– Vi får glass som egentlig skal kastes, og det er rundt sju-åtte stykker på Engleverkstedet som farger, skjærer og samler glass. En fantastisk fin arbeidsdag, og de gleder seg til å komme på jobb, alle sammen. Vi føler det er meningsfylt for dem, sier Stedenfeldt.

Selger engler under P3-aksjonen

Sammen med representanter fra den lokale TV-aksjonskomiteen sto han på stand utenfor Røros Frivilligsentral onsdag for å selge englene og pinnevafler til inntekt for Kirkens Bymisjon. De vil stå der igjen på torsdag, fra kl. 12-15.

Deretter reiser Stedenfeldt til Hitra, og under P3aksjonen, som sender 100 timer direkte radio fra Solsiden i Trondheim, vil han selge engler på Solsiden.

– Det synes vi er artig. Men det som kanskje er det beste med hele konseptet her er... Vi har jo med slitne mennesker å gjøre. De er med på Olavsfestdagene, på julemarkedet og plutselig er de en del av hele Trondheim. Så alle vokser på dette.

Hør intervjuet med Kjell Stedenfeldt her: