Tirsdag arrangerte Kulturdepartementet sin årlige prisutdeling for barne- og ungdomslitteratur.

En av de nominerte i tegneseriekategorien var Kjersti Synneva Moen fra Selbu, som har skrevet og illustrert tegneserieboka «Grip den føkkings dagen».

I går ble det kjent at hun vant i sin kategori, og mottok dermed pris for å ha skrevet årets beste tegneseriebok for barn- og ungdom i 2023.

Hør intervju med den glade prisvinneren her:

Det var kulturminister Lubna Jaffery som delte ut prisen.

Totalt ble det delt ut sju priser på til sammen 350.000,- kroner til forfattere, oversettere, illustratører og tegneserieskapere. Hver av prisvinnerne fikk 50.000,- kroner.

Prisen er en anerkjennelse av talent og bidrag til litteraturen for barn og unge.

Kjersti Synneva Moen stilte ut flere av bildene og illustrasjonene sine på Galleri Kulviksvingen i Selbu i fjor vår. Foto: Karin Jegtvik

Kjersti Synneva Moen har mottatt flere priser for boken om 16 år gamle Amalie, som er 16 år og flytter hjemmefra for å gå på kunstlinja på videregående.

28-åringen får gode tilbakemeldinger på at hun kombinerer alvor med varme og humor, og at hun gjennom tegneserieromanen formidler at unge voksnes meninger, observasjoner og følelser er viktige.

I fjor høst mottok hun også Pondus-prisen for den samme boka.

Moen er opprinnelig fra Selbu, men har base i Oslo. Hun har oppdragsgivere som Gyldendal, Mental Helse Ungdom, Kvinnefronten, Human-Etisk Forbund og Den Norske Turistforening.

I tillegg jobber hun med egne prosjekter og utstillinger.