Dette er et representativt utvalg av det jeg har drevet med opp gjennom. Tegneserier, illustrasjoner, personlig arbeid og bestillingsverk, forklarer Kjersti Synneva Moen.

Er litt spent

Bilder, tegneserier, gipsfigurer og skissebøker står stablet langs vegger og på bordene i Galleri Kulviksvingen i Selbu.

Ennå er ikke utstillingen, som har navnet «God kaffe og fred på jord» helt ferdig. Og det er en ekstra spent kunstner som ønsker velkommen til utstillingsåpning lørdag.

Dette er nemlig hennes første utstilling på hjemmebane

– Når man vokser opp på et lite sted som Selbu, får man en helt eget blikk og en måte å se på hverandre på. Alle har noe verdt å fortelle, sier Moen.

– Tror du noen kommer til å kjenne seg igjen?

– Jeg er litt spent på det, altså. det er noen tegninger her som har noen spesielle karakterer, ler hun hjertelig.

Bok-debutant

Moen er tegner med et hjerte for det hverdagslige, det humoristiske og det poetiske, og som illustratør har hun blant annet jobbet for Gyldendal, 22. juli-senteret, Kvinnefronten, Mental Helse Ungdom, Den Norske turistforening og Human Etisk Forbund.

Fredag kommer kunstneren med bok også. Hennes første. Som er en tegneserieroman for ungdom som heter «Grip den føkkings dagen». Boken gis ut ved forlaget Aschehoug.

Selbyggen Kjersti Synneva Moen lanserer sin første bok fredag 28. april. Boken er en tegneserieroman for ungdom. Foto: Karin Jegtvik

– Denne utstillinga timer ganske godt med at jeg gir ut min første bok, så utstillingsåpninga blir jo som en slipp-fest for debutboka mi, sier Moen.

Hør hele intervjuet med Kjersti Synneva Moen her: