– Det er ikke slik at trøndersk revy er syk, men vi har lyst til å gi dem en liten oppkvikker, sier kommunikasjonsansvarlig i Norsk Revyfaglig senter, Marte Fløan Beisvåg. Senteret på Høylandet har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune til å utvikle den trønderske revyen, og inviterer nå revygrupper fra hele fylket til å melde seg på mentorprogrammet «Revydoktoren».

– «Revydoktoren» skal gi tre revygrupper profesjonell hjelp, forteller Fløan Beisvåg.

Personlig oppfølging av revyaktører

Den profesjonelle hjelpen består av tre mentorer: Rakel Sivertsen fra Kvitter fra Knotten, Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Sigmund Kveli.

– Vi skal velge ut tre grupper som vi skal følge over en ganske lang periode, slik at de får tett og jevnlig oppfølging. Målet er at det skal komme god revy ut på den andre siden, sier Fløan Beisvåg.

Hun forteller at det spilles veldig mye god revy i Trøndelag, men at det fortsatt kan bli bedre.

– Man kan bli hakket mer finpusset i tekstene sine og gjøre ting slik at revyen kommer på et litt høyere nivå. Vi har lyst til å gjøre dem enda flinkere, og gi dem motivasjon og inspirasjon til å fortsette å spille revy. Det er jo det som er viktig: at vi holder revytradisjonen i Trøndelag ved like.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør hele intervjuet med Marte Fløan Beisvåg her:

Gode nummer tas med til Olavshallen

Alle revygrupper i Trøndelag kan søke om å få bli med, ved å sende en søknad til senteret.

– Er det noen grupper som sitter og tenker at de kanskje sliter litt med skriveprosessen eller regien på numrene sine, så prøv «Revydoktoren»! Kanskje får man de tipsene man trenger for å fortsette det gode arbeidet, sier Fløan Beisvåg.

Kommer det gode nok nummer ut av prosjektet, får disse være med når Norsk Revyfestival setter opp forestilling i Olavshallen i november.

– Vi må jo ha en liten gulrot. Hvis det blir gode nok nummer ut av dette vil vi gjerne ta med de beste numrene til forestillingen i Olavshallen, så jeg håper at det kan være en motivasjon til å melde seg på.