Da Nea Radio snakka med arrangørene klokka 15.00 torsdag ettermiddag, hadde allerede over 7.000 vært innom bryggerifestivalen på Torget i Trondheim.

Konstant kø

I tillegg var det et jevnt sig med folk inn til lokalmat-teltene. Her var lokalmatprodusenter fra hele Trøndelag representert.

«Jentene på Tunet» fra Selbu har fått plass ved «Vår frue kirke», og var godt synlige med sin 12 meter lange stand. Fylt av sjokolade i alle former, farger og fasonger, og sine prisbelønte gelatoer.

Det var konstant kø ved boden til Selbu-bedriften, men Iris Martinsen Aune mener de har produsert nok sjokolade og is for hele helga.

– Vi har opplevd å bli utsolgt, men vi har fått en del erfaring siden den gang så vi mener vi har produsert nok, sier hun.

Hør hele intervjuet med Iris Martinsen Aune ved «Jentene på Tunet» her:

Bryggerifestivalen er også svært populær. Det er plass til 3.900 øl-smakere i det inngjerda området som omkranser Olav Trygvasson-statuen, og arrangørene tror det kommer til å bli fullt i løpet av helga.

– Det er tradisjonelt sett fredag som er den mest populære dagen på bryggerifestivalen, så når det er så fullt her allerede klokka 15 på en torsdag - så sier det noe om interessen, sier festivalsjef Berit Stærkær.

Hør hele intervjuet med festivalsjef Berit Stærkær og arenaleder Kristine Rise her: