– Dette var stas. Det er godt å få en slik anerkjennelse fra en fagjury, sier en meget fornøyd Eivind Aune ved Selbu-bedriften «Jentene på Tunet - Chocolatier» etter prisutdelingen under Trøndersk matfestival onsdag kveld.

Startet på matfestivalen

«Jentene på Tunet» tok med seg to av de ni prisene for årets produkt; årets søtsak – Sorbet – Mangotango og årets nykommer - Pistasjkrønsj.

– Starten vår var jo på mange måter matfestivalen i 2016 - det var da sjokolade-eventyret starta for oss. Da opplevde vi en enorm interesse for produktene våre og vi solgte rubbel og bit av det vi hadde med oss, minnes Aune.

Eivind Aune ved «Jentene på Tunet» med de to prisene de fikk under Trøndersk Matfestival 2023. Foto: Privat

Det tror han også kommer til å skje i år, for vinnerne av årets produkter blir populære på matmarkedet under festivalen.

– Vi tar med oss det vi har, og vet det kommer til å bli utsolgt. Vi opplevde en gang at alt vi hadde produsert ble utsolgt og vi måtte hjem og lage nye porsjoner på natta, ler Aune.

– Det å delta på festivalen er skikkelig artig og skikkelig slitsomt.

Hør intervju med daglig leder ved «Jentene på Tunet», Iris Martinsen Aune, her:

Er dobbelt så lang

«Jentene på Tunet» finner du ved Vår Frue kirke under Trøndersk Matfestival. Og i år har de dobla lengden på standen sin - fra seks meter i fjor til tolv meter i år.

– Så vi blir veldig synlige, og er til stede hele helga med både is og sjokolade, sier Aune, som ønsker folk velkommen innom.

Fagjuryen har smakt seg gjennom over 100 produkt, og har altså kåra finalister i ni kategorier. Vinnerne ble offentliggjort under et arrangement på Britannia onsdag ettermiddag.