Lett til beins og frisk i vendingen kommer 70-åringen Hildegunn Eggen i inn hovedinngangen til Trondheim sentralbanestasjon. Rett fra leseprøver på musikalen «Så som i himmelen», som har premiere på Trøndelag Teater til høsten.

Kvelden før arrangerte teateret en overraskelsesfest for henne backstage. Da hadde hun nemlig spilt den siste forestillingen av «Juvikfolket», som var Eggens avslutnings-forestilling før pensjonisttilværelsen venter.

Eller ... Det stemmer ikke helt, for pensjonisttilværelsen må nok vente litt til. For først er det enda litt mer «Juvikfolket» og så pilegrimsvandring mellom Nidaros og Stiklestad, og så, som nevnt, musikalen «Så som i himmelen» på Trøndelag Teater.

Men togturene til Trondheim blir ikke like hyppige som før, og det skal bli litt godt erkjenner Hildegunn Eggen.

På denne togstrekningen, mellom Trondheim og Verdal, har Hildegunn Eggen vært fast passasjer. Foto: Karin Jegtvik

Forrige uke ble det kjent at Hildegunn Eggen er nominert til Heddaprisen i kategorien beste kvinnelige skuespiller for nettopp avslutningsforestillinga - monologversjonen av «Juvikfolket».

Eggen har vært nominert til Heddaprisen flere ganger tidligere og har også hentet hjem en par priser, men aldri i kategorien «beste kvinnelige skuespiller».

Søndag 18. juni blir Heddaprisen delt ut på Oslo Nye Teater. Prisen har som mål å hedre unike prestasjoner innen norsk scenekunst.

Hør hele intervjuet med Hildegunn Eggen her: