Den gamle salen på Trøndelag Teater var fullsatt onsdag kveld. Og det har den vært så godt som hver kveld med forestillingen Juvikfolket.

28 forskjellige roller

Dette er Hildegunn Eggens siste forestilling som ansatt ved teateret, og hun har høstet strålende kritikker og fantastiske anmeldelser for sin tre timer lange monolog fra Olav Duuns romanserie i seks bind.

På Teaterets nettside står det blant annet følgende:

Når Hildegunn Eggen nå går av med pensjon, er det med en forestilling som gir gjenklang langt inn i verdenslitteraturen – en kraftfull saga om fem generasjoners kamp for livet: «Striden er fåfengt, kan hende, men det er ikkje fåfengt å føre han for det.»

Eggen spiller intet mindre enn 28 forskjellige roller i forestillingen. Helt alene, og med få rekvisitter og enkel scenografi trollbinder hun publikum med sin eventyrlige fortellerevne.

Hildegunn Eggen ble hyllet av publikum etter siste forestillingen av Juvikfolket på Trøndelag Teater. Nå går den 70 år gamle skuespilleren fra Verdal av med pensjon. Foto: Karin Jegtvik

Fikk æresprisen

Da teppet falt etter siste forestilling, og Eggen kom ut på scenen for å ta imot applaus for siste gang som ansatt på Trøndelag Teater, ville jubelen ingen ende ta. Og applausen tenderte til trampeklapp.

Opp på scenen kom styrelederen i Teaterets Venner, Eirik Lien, for å hylle den 70 år gamle skuespilleren, som nå går av med pensjon.

– På vegne av de 596.400 publikummerne gjennom dine 38 år ved Trøndelag Teater, vil jeg som styreleder ved Teaterets Venner vise at det trondhjemske teaterpublkikummet setter umåtelig stor pris på det du har gjort og formidla gjennom de 2.863 forestillingene, sa Lien fra scenen foran en tydelig rørt Hildegunn Eggen.

Æresprisen fra Teaterets Venner er statuetten «Pas de deux i manasjen» i bronse av Tone Thiis Schjetne. Foto: Karin Jegtvik

Og med det delte han ut æresprisen, som er en statuetten «Pas de deux i manasjen» i bronse av Tone Thiis Schjetne.

Hør hele intervjuet med Eirik Lien etter siste forestilling av Juvikfolket her: