Kommunestyret i Selbu skal mandag 15.april behandle den årlige tilstandsrapporten for barnehage og grunnskole.

Denne rapporten er ikke lystelig lesning, sier Thomas Engan fra Selbu Senterparti i et leserinnlegg som er gjengitt på blant annet nearadio.no.

Engan trekker frem mobbing og hærverk som områder Selbu scorer dårlig på og frykter for kommunens omdømme, etter at elevundersøkelsen nylig ble lagt frem.

– Det hjelper lite å utvikle næringsliv og skape arbeidsplasser hvis skoleverket vårt oppfattes slik at ingen vil flytte hit, skriver Senterpartiet sin kommunestyregruppe i leserinnlegget.

Hør Thomas Engan utdype leserinnlegget her:

Oppvekstsjef i Selbu, Geir Håvard Mebust sier seg enig i at tallene fra elevundersøkelsen er ikke hyggelig lesing.

– Vi tar dette på største alvor. Dette er ting vi jobber kontinuerlig med, men det blir litt ekstra fokus når tallene offentliggjøres.

Han sier det har vært en god diskusjon om situasjonen i både hovedutvalg og formannskap.

– Det er bra at dette løftes frem som et felles samfunnsproblem - at både politikere, skolen, barnehager, foreldre og samfunnet ellers engasjerer seg i dette.

– Jeg tror vi har og har hatt et godt omdømme

Oppvekstsjef i Selbu, Geir Håvard Mebust

Når det kommer til at få elever søker seg til Selbu Videregående og Senterpartiets frykt for dårlig omdømme, så mener Mebust dette skyldes andre ting enn bare resultatet av elevindersøkelsen.

– Omdømme er noe vi er svært opptatt av og jeg tror vi har og har hatt et godt omdømme. Jeg tror det er viktig å få frem at vi har gode barnehager og gode skoler i Selbu. Når det kommer til at elever ikke søker seg til Selbu videregående så tenker jeg at det kan være mange svar, sier han og sikter blant annet til mangel på enkelte linjer ved skolen.

Hør intervju med oppvekstsjef Geir Håvard Mebust her: