Skiskyttertalentet fra Skatval har de siste sesongene virkelig tatt store steg. Som junior tok han både gull og bronse i jr.VM, og leverte forrige sesong karrierens første Norgescupseier som senior. Tross lite renn denne sesongen, har Sverre Dahlen Aspenes levert flere sterke prestasjoner gjennom vinteren. Under sesongåpningen på Geilo gikk 23-åringen inn til en 7. plass. Under Norgescuprennene på Fet i Indre Akershus i midten av februar, leverte skiskyttertalentet to andreplasser på henholdsvis kort normaldistanse og sprint. Aspenes ble i mars uttatt til IBU-cup (nivået under verdenscup) i Obertilliach i Østerrike, hvor det endte med en 12. plass som beste resultat.

- Det har absolutt vært en spesiell sesong. Jeg har vært så heldig å få gå noen skirenn, og har satt stor pris på det. Likevel har det vært litt uforutsigbart med flere avlysninger og flyttinger av renn. Det positive med at det har blitt langt mellom konkurransene, er at jeg har fått god tid til å trene gjennom vinteren, og hatt en fin utvikling av det, skriver Sverre Dahlen Aspenes til Nea Radio.

Utviklingslandslaget

Skatvalingen har denne sesongen vært en del av Team Mesterbakeren, et lag også belgisk-norske Lotte Lie fra Skatval skilag også har vært en del av.

Norges Skiskytterforbund publiserte i dag lagene for neste sesong, hvor Aspenes har fått plass Skiskytterforbundets utviklingslandslag, laget som ligger rett under elitelaget.

- Så klart veldig artig det. Jeg hadde ikke turt å håpe så mye på det, og ble sånn sett veldig positivt overrasket.

Aspenes tar med det steget fra Team Mesterbakeren etter kun en sesong på laget. Samme vei tar også teamkompis Filip Fjeld Andersen fra Geilo IL.

Hva har du å si om det laget du har vært en del av?

- Det har så absolutt vært et bra år for Team Mesterbakeren. Vi har vært ei bra gruppe som har pushet hverandre. Vi har også hatt to trenere som virkelig har gitt jernet og bidratt på en svært bra måte. Det vises når flere har hatt ei god utvikling.