Levanger sendte Blink ut av cupen da lagene møttes på Moan tidligere i vår. Dagens slag om Nord-Trøndelag ble vesentlige hyggeligere for ett Blink-lag med ferten av opprykk.

Drømmestart for Blink

Blink gikk i strupen på LFK allerede fra start. Mads Lillebo skøyt Blink i ledelsen allerede etter tre minutter. Scoringen kom etter en corner med påfølgende klabb og babb. På tross av at kampuret ikke viste mer enn 3 minutter, hadde Blink allerede produsert et par meget habile muligheter allerede før scoringen kom.

Make or break etter kvarteret

I minuttene etter scoringen fikk hjemmelaget hentet seg inn noe. Ti minutter inn i kampen kunne og burde trolig Levanger fått straffespark. Til store protester fra hjemmelaget vinket dog kampleder Martin Berg kampen videre etter en kinkig hands-situasjon inne i Blink-feltet. Minutter senere var det istedenfor Blink som økte ledelsen. Sander Kartum løsnet et skudd fra 20 meter som gikk ned i høyre hjørne. Hjemmelaget som slet i omstillingsfasen ble tatt i ubalanse på en kontring, og ga Kartum alt for mye tid og rom.

Giga-tabbe

I førsteomgangs siste minutt ble Levangers håp tent etter en tabbe av dimensjoner. Blink trillet ballen rolig og bedagelig i bakre rekker da Vegard Fiske rett og slett spilte LFK-spiss Badr Rahhaoui alene med keeper. Midtstopperen sentret ballen via egen stamfot, og rett i beina på angrepsspilleren fra Sarpsborg. Spissen var sikker alene med Frenderup, og gjorde nok pausepraten til Magnus Powell vesentlig lettere.

LFK åpnet 2. omgang best

Levanger åpent andreomgang klart best. Hjemmelaget etablerte et trøkk på Blink, som ikke klarte å opprettholde aggressiviteten fra de første 45. Målscorer Rahhaoui hadde et særdeles godt skudd fra 20 meter fem minutter inn i omgangen, men en flott redning fra Frenderup hindret hjemmelaget fra utligning. Levangers mister initiativet i det timen er spilt.

Økte ledelsen/b]

Stjørdals-Blink gikk opp til 1-3 etter omlag 70 minutter. Innleide Sondre Sørløkk økte bortelagets ledelse med et nydelig skudd fra 25 meter. Det er liten tvil om at Blinks nummer 10 har referanser fra et høyere nivå. Minutter senere tror hele stadion at Levanger har redusert.

Dramatisk slutt

Et nydelig angrep av Levanger avsluttes i mål av Vegard Voll. Dommeren blir etter scoringen nødt til å konferere med sin linjedommer, som etter lengre betenkelsestid kommer frem til at scoringen skal annulleres for offside. Undertegnedes totalt ukvalifiserte syn på situasjonen er at målet nok kunne blitt stående. I frustrasjon pådrar Levangers Sereba seg et rødt kort på overtid. Den dommeravgjørelsen var det ingen tvil om.

Dermed vil Blink fortsatt ha en luke på topp foran neste helgs enormt viktige oppgjør mot Fredrikstad. Tittelkandidatene Kvik Halden og Fredrikstad spiller sine kamper i morgen.