Den 32. utgaven av St. Olavsloppet er i full gang, og det er ikke bare de store og godt kjente klubbene som får vist seg frem i løypa. For ekteparet Thea og Anders Foss Bækkevold som er bosatt i Muruvik er det viktigste at det er gøy å løpe.

Liten bygd

Muruvik ligger omtrent midt i Malvik kommune, midt i mellom berg og fjell. Der har ekteparet Bækkevold bosatt seg, og sørget for å få opp løpeinteressen i bygda. Det er ikke tatt for gitt at en liten bygd med knapt 500 innbyggere skal klare å stille med et eget lag til St. Olavsloppet, men det har de altså klart. Riktiignok kan du få være med i Muruvikingan Løpeklubb om du er bosatt under samme postnummer.

Vidt aldersspenn

De har løpedag hver mandag, og i senere tid var det kun første mandag etter Birken at det ble treningsfri, da mange av løperne trengte restitusjon etter hva de kaller årets høydepunkt. Når Muruvikingan nå stiller til start I Trondheim, og tar den lange veien inn mot Östersund er det med en yngste deltager på elleve år, og den eldste på sekstiseks.

Nea radios sommerpatrulje tok en prat med Thea og Anders etter endt første dag i loppet. Intervjuet kan du høre i avspilleren under.