Femundløpets Wall of fame i Idrettsparken hotell skal hedre innsatsen som er lagt ned gjennom 30 år.

– Det skal bli en historisk vegg for de som har kjørt, eller på andre måter bidratt til å synliggjøre Femundløpet som arrangement og sporten generelt, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll.

Kjørt alle 30

Mr. Femundløpet himself, Robert Sørlie, har startet alle 30 gangene Femundløpet har blitt arrangert. Han har også vunnet løpet flere ganger, og ble den første som fikk hedersplass da Femundløpets Wall of fame ble åpnet torsdag kveld.

Med seg på veggen får han Petter Swift, som har både kjørt løpet, vært med på å arrangere og nå er assisterende løpsleder for juniorklassen i Femundløpet. Like så friluftskjendis Lars Monsen får hedersutmerkelsen for å ha brakt sporten ut til et stort publikum i flere TV-programmer og artikler på flere plattformer.

Viktig synlighet

- Det er alltid viktig for en sport å bli sett, og Lars har virkelig hjulpet sporten synlig, sier styreleder Jan Kåre Gundegjerde i sin begrunnelse.

Den siste plaketten denne gangen gikk til til Sjekkpunkt Tufsingdalen, som har vært sjekkpunkt i alle 30 løp, basert på frivillige fra lokalsamfunnet i Tufsingdalen.