Et av vårens mange vakre eventyr gikk av stabelen da turngruppa i Haltdalen Idrettslag i forrige uke arrangerte turnkveld – eller hyggekveld, som de kaller det selv.

Over 50 utøvere, fra knøtteturnere til 16 år var i aksjon i samfunnshuset i bygda for å vise frem hva de har jobbet med i vinter.

Turn I Haltdalen. Foto: Per Magne Moan

Leder i turngruppa, Sunniva Aunøien Bakås, synes det var godt å endelig kunne samles, både utøvere og ikke minst publikum, igjen.

Hun har selv vært turner i Haltdalen i oppveksten

– Turn kom til Haltdalen med Berit Aune i 1986. Har det ikke vært for henne så har det ikke vært noen turngruppe her, sier Sunniva og sikter til banksjefen i Haltdalen Sparebank, som har vært en ildsjel for denne idretten i mange år.

Endelig turnstevne igjen

33 av turnerne som viste seg frem på arangementet, skal senere i sommer delta på barnekretsturnstevne i Trondheim. Også dette har vært avlyst de siste årene på grunn av pandemien.

Dette er noe både små og store gleder seg til og med så lang pause siden forrige gang, så var det kanskje fint å øve litt foran publikum i samfunnshuset.

Hvor er guttene?

Et stort flertall av turnerne i Ålen og Haltdalen er jenter. Dette mener Sunniva skyldes to ting.

– Det ene er at det er svært lite gutter i en del årskull i Holtålen for tiden, sier hun og legger til at den andre årsaken nok er at det rett og slett er tradisjon for at det er jenter som driver med turn.

– Men det er absolutt plass til gutter også, sier hun.

Foto: Per Magne Moan

Mange fordeler

En av guttene som har drevet med turn i flere år og som nå er trener for de fremadstormende, er Sebastian Hansen fra Ålen. Han sier det er mange fordeler ved å drive med denne idretten.

– Du får ekstremt bra kjernemuskulatur, og du blir ekstremt myk. Du blir stivere med årene og da er det lurt å ha denne mykheten med fra barndommen, sier han og røper at han i dag ikke er aktiv turner.

Se bilder fra arrangementet lenger ned på siden.

Hør intervju med Sunniva og Sebastian her:

Bilder fra hyggekveld i Haltdalen samfunnshus:

Turn I Haltdalen. Foto: Per Magne Moan
Turninteressen i Holtålen er stor. Foto: Per Magne Moan
Foto: Per Magne Moan
Foto: Per Magne Moan
Foto: Per Magne Moan
Foto: Per Magne Moan
Foto: Per Magne Moan
Foto: Per Magne Moan