Fotballen er en av idrettene som er aller hardest rammet av strenge koronarestriksjoner. Men for aldersbestemte lag er det nå lettet på forbudet mot nærkontakt og mandag kveld var det fullt trøkk på Kirkhusmoen da Ålens jenter 11 brynte seg på guttelaget i samme aldersklasse.

Aldersbestemte lag har lov å trene slik innad i egne kohorter, og alle spillerne på laget til Ålen går i samme klasse på skolen, så det er ikke noe problem.

Fremdeles strengt

Kristin Granhaug er en av trenerne til laget og hun sier at når det kommer til kamper, så er det ennå ikke helt fritt fram.

– Egentlig så er det innad i egen kommune, men vi som bor litt grisgrendt har inngått samarbeid med fem kommuner som vi skal få spille imot, sier hun.

Det betyr at lag fra Oppdal, Røros, Brekken og Støren skal bryne seg på Ålen i sommer.

Nesten "normale" tilstander på Kirkhusmoen. Foto: Per Magne Moan

Har trent godt i vinter

Det er et godt trent lag som tirsdag spiller sesongens første kamp hjemme på Kirkhusmoen.

– Vi begynte så fort snøen gikk - ja vi sto her faktisk i snøskurene og trente også, sier treneren og røper at tidligere på vinteren var det ukentlige innetreninger i Hovet som gjaldt.

SUPERJENTENE: Her er Ålens J11 sesongen 2021. Foto: Per Magne Moan

Nå håper Kristin at ålbyggene går mann av huse for å få med seg serieåpningen tirsdag kveld klokken 18.30. Hun forsikrer at så lenge folk holder avstand til hverandre og står på riktig side av banen, så er det lov med publikum.

Hør intervju med trener Kristin og spillerne Malene, Mali, Malin og Anna her: