Norges Skiforbund (NSF) valgte onsdag å oppdatere sin koronaveileder, dette etter regjeringens oppdaterte anbefalinger den 18.01. NSFs oppdatering medfører blant annet at samtlige skirenn/arrangement som samler utøvere under 20 år fra flere kommuner må avlyses/utsettes. For voksne blir samtlige arrangement avlyst, unntaket er enkeltstående toppidrettsarrangement.

Dette er langt fra første gang NSF har avlyst skirenn denne sesongen. En måneds tid før sesongstart, besluttet NSF å avlyse hovedlandsrennet for 15-16 åringene og Norgescupen for juniorer denne sesongen.

En rekke avlyste renn

Gjennom hele langrennssesongen har renn etter renn blitt avlyst, både i Trøndelag og landet ellers. Hele ti av elleve planlagte skirenn i periode 01-24. januar i år har hittil blitt avlyst i Nord- og Sør-Trøndelag skikrets (ski-NM ikke medregnet). Før morgendagens planlagte skirenn i Trondheim, har det kun blitt arrangert seks skirenn i Trøndelag den her sesongen.

Siden de første skirennene denne sesongen ble avlyst, har Meråker videregående skole og Nord universitet i Meråker, vært opptatt av å kunne tilby sine elever/studenter et godt alternativt tilbud. Denne uken arrangerer skolene en skolecup, som til nå har bestått av 5/10 km i fri teknikk, sprint i klassisk stil og 10/20 km fellesstart skibytte, før det hele avsluttes i dag (lørdag) med 7,5/15 km jakstart i fri teknikk. Kristoffer Jullum Fiskvik fra Stjørdal er elev ved skigymnaset, og sier alternativet til skolen har hjulpet på motivasjonen.

- Når vi på starten av sesongen fikk vite litt hvordan ting kom til å bli, så blir det jo en liten motivasjonskiller. Sånn som i Meråker har skolen fått til et veldig bra alternativ med eksempelvis Meråker-touren som er denne uken, og det hjelper absolutt på motivasjonen.

For de som ikke driver med det, hvordan er denne situasjonen?- Det er hardt, spesielt nå som man er siste års junior, og litt året for å vise seg frem for å få en enklere start på seniorkarrieren. Det er ikke så artig nei, men vi kan ikke akkurat greve oss ned heller. Må holde hodet opp fordi.

Stjørdalingen skryter av miljøet som er i Meråker, og sier at det gode miljøet hjelper på å holde hodet oppe. Miljøet bidrar samtidig til at treningene blir artig, og at de samtidig får til gode konkurranser seg imellom, synes Fiskvik.

Klar for å gå renn

Ettersom en rekke skirenn blir avlyst, gir det også en mulighet for Fiskvik og medelevene til å trene noe mer enn de ellers ville gjort på denne tiden av året. Fiskvik har i liket med en rekke av skolens elever, valgt å stille på mange av skolens testrenn, ikke minst ukas skolecup, og trener derfor nærmere likt en normal konkurransesesong.

- Det skader ikke like mye nå med mengde på starten av vinteren, som det ellers ville ha gjort når vi skulle ha toppet form inn mot norgescupene. Men nå er det sånne dobbelthelger (med testrenn/konkurranser journ.anm), og hvor det er fire renn på en uke denne uken, så mengden blir litt lengre ned allikevel.

Du føler du er i rute hvis det løsner opp, og dere får gå renn igjen?- Ja, det gjør jeg, absolutt, sier Fiskvik avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Kristoffer Jullum Fiskvik her: