Det ble tidvis høy temperatur og harde taklinger da Rosenborgs kvinnelag tok imot Klepp på Koteng Arena søndag ettermiddag. Et respektløst og uredd bortelag ga RBK-jentene en knallhard kamp, og var ikke langt unna å påføre trønderne sesongens første tap.

Ut i hundre

Klepp virket ikke å bære preg av å spille sin første kamp mot Rosenborg da dommeren blåste i gang kampen. De gikk rett i strupen på RBK og presset frem to cornere i løpet av kampens to første minutter. Standarden var satt. De svart/hvite justerte seg fort opp i gir, unngikk å slippe til de store sjansene, og begynte å spille seg fremover i banen.

Tvilsom annullering

Etter 7 minutter kom kampens første, og kanskje største, snakkis. Rosenborg spilte seg frem til sin første corner for dagen. På bakerste stolpe steg Ina Vårhus til værs og stanget inn hjemmelagets ledermål. Trodde alle. Dommeren hadde imidlertid sett noe hun ikke likte blant kaoset av spillere i feltet og blåste frispark til Klepp. Det var få andre som så det samme, men Klepp slapp altså med skrekken, og Vårhus må fortsatt vente på sitt første RBK-mål en stund til.

Like etterpå kom hjemmelaget seg til en ny stor sjanse. Cesilie Andreassen vant ballen høyt oppe på venstre side og sendte et godt innlegg i boksen, men Lisa-Marie Utland fikk ikke stokket beina og klarte dermed ikke avslutte. En stor mulighet var forspilt.

Muligheter før pause

I det 17. spilleminutt skulle Klepp, med litt tilfeldigheter, komme til en meget god scoringsmulighet. En kort cornervariant med påførende godt innlegg førte til et kort øyeblikks kaos i feltet, og bortelagets Marie Hella Andresen kom til avslutning fra ca. 10 meter, men fikk ikke noe klem på ballen, og den trillet ufarlig inn til Kristine Nøstmo i RBK-målet.

I det 20. spilleminutt vant Kristine Minde ballen høyt i banen på høyre side, og slo et elegant innlegg til en fullstendig umarkert Cesilie Andreassen. Det var imidlertid løskrutt i headingen fra sistnevnte, og ballen dalte kraftløst inn i klypene på Klepp-keeper Adelaide Gay.

I det 36. spilleminutt kom omgangens siste sjanse for trønderne. Et godt innlegg fra bak i banen på høyre side av Elin Sørum fant toppscorer Marit Clausen, som ikke kom seg høyt nok til å styre ballen på mål.

Rett før halvtid skulle bortelaget få en gigantmulighet til å gå opp i ledelsen. Klepp spilte seg fram på høyre side hvor Matilde Alsaker Rogde slo et kort innlegg til Hege Hansen som forsøkte å plassere ballen i mål på direkten, men et dårlig treff sendte den i stedet høyt over mål. Dermed målløst til pause.

Best etter hvilen

RBK var påskrudd fra første spark på ballen i andre omgang. Etter 50 minutters spill var Blakstad på løpetur langs venstresida etter et presist utspill fra keeper Nøstmo. Supertalentet løp fra Aleksandra Sikora og sendte en markkryper inn i boksen til Andreassen. Avslutningen var knallhard men rett på keeper, og Klepp fikk klarert. En ny enorm sjanse til hjemmelaget var forspilt.

I det 62. spilleminutt vant Klepp ballen helt midt på banen og satte fart fremover. Et flott gjennomspill til Alsaker Rogde og påfølgende smart pasning rett på tvers til Sikora ga sistnevnte en god avslutningsmulighet, men det ble med et lompeskudd langt til side for mål.

I det 69 minutt var det igjen kombinasjonen Nøstmo/Blakstad som skulle skape trøbbel for bortelaget. RBK-keeperen enset kontringsmuligheten etter å ha enkelt reddet en Klepp-avslutning, og kastet langt ut til Blakstad på venstresida. Hun forserte tre motspillere før en fjerde kom til akkurat i tide og fikk taklet ballen ut til en corner som ble resultatløs.

BANENS BESTE: 18-årige Julie Blakstad leverte en mektig 2. omgang, og var tidvis et angrep alene. Her i aksjon mot Kolbotn. Foto: Henrik Einangshaug

Og Blakstad hadde nå virkelig aktivert "Beast Mode". Hun driblet elegant av en motspiller på midtbanen og slo en flott RBK-typisk bakromspasning til Elin Sørum. Innlegget fra henne var også godt, men Utland manglet et par centimeter på å få stanget ballen i mål.

Thrilleravslutning

Sjansesløseriet til hjemmelaget skulle til slutt straffe seg. I det 80. spilleminutt brøt Klepp et Rosenborg på vei framover, og kontret så direkte som kontres kan. På tre trekk var plutselig innbytter Isabella Hayes alene gjennom. Hun gjorde ingen feil og avsluttet nesten ubehagelig avslappet ballen i mål. Plutselig var faren for Rosenborgs første tap på kvinnesiden i norsk fotball overveiende stor.

Men dette Rosenborg-laget nekter å tape.

Stadionuret viser 87 minutter: Julie Blakstad vinner ballen godt inne på Klepps banehalvdel. Ballen havner hos Lisa-Marie Utland. Hun vender spillet over til Kristine Minde som kommer i de reneste tresteg-klyv ute på venstresida. Hun slår et tidlig innlegg mot 5-meteren. Der dukker Sara Kanutte Fornes opp. Hun stusser ballen forbi en forfjamset Adelaide Gay i bortelagets mål, og endelig kunne Rosenborg feire et velfortjent mål også denne dagen.

Dermed ebbet kampen ut i uavgjort 1–1. Kanskje en lettelse. Kanskje en skuffelse.

Men underholdende kamp – det var det.