Søndagens 20 km startet godt for Kathrine Harsem, som allerede ved passering etter 1 av 4 runder ledet med ti sekunder til nærmeste utfordrer. Etter en noe svakere andre runde, lå Harsem og Maren Wangensteen svært likt an før sisterunden. På sisterunden dro Harsem nok en gang frem de ekstra kreftene, og leverte en avslutning som sikret henne seieren med 24 sekunder til nevnte Wangensteen. Gårsdagens vinner fra Kvaløysletta, Silje Theodorsen, på en 3. plass, 46 sekunder bak Harsem.

Hvordan er det å gå inn til nok en Norgescupseier?

- Endelig! Hadde litt stang ut i går, så veldig godt å vinne i løypene jeg trener i hver dag.

- Var trygg på meg selv i dag, det er jeg veldig fornyød med. Jeg stolte på planen min, og gikk klokt uten å gå meg stiv. Da hadde jeg et gir på slutten de andre ikke kunne svare på. Siste kilometeren tenkte jeg på hunden min. Vi ble gjenforent i dag etter fire uker.

Vinner Norgescupen sammenlagt

Etter en noe tråere start på sesongen, løsnet det skikkelig for Harsem i midten av januar under ski-NM. De siste åtte rennene har for Harsem i Norgescup endt med hele tre seire, og en 4. plass fra i går som dårligste resultat. Med hele 244 poengs luke ned til Therese Johaug foran det siste rennet i Granåsen, er det umulig for noen å ta fra Harsem seieren sammenlagt.

- Selvsagt moro å ta cupen i år igjen, men der bør jeg også være når jeg bare konkurrerer i Norge. Silje Øyre Slind fra Oppdal leverte nok et sterkt renn med sin 6. plass, og klatret opp til en 5. plass sammenlagt, og med det fortsatt mulighet for pallplass sammenlagt i Norgescupen. Katharina Brudermann fra Østerrike og IL Varden Meråker leverte et av karrierens beste renn med sin 14. plass.

Støren på pallen

Det var ikke bare Harsem som imponerte stort under søndagens intervallstart. Andreas Fjorden Ree fra Støren åpnet søndagens 30 km i friteknikk sterkt, og lå høyt oppe på resultatlisten hele veien. Førsteårssenioren fra Støren avsluttet godt, og sikret seg sin første pallplass i Norgescup som senior med en imponerende 3. plass. Vebjørn Turtveit fra Voss tok seieren foran Håvard Moseby fra Kjelsås, med Fjorden Ree på den siste pallplassen.

Jørgen Sæternes Ulvang fra IL Varden Meråker endte på en 13. plass, mens Geir Kristian Hoås fra Lånke havnet på en 30. plass etter en sterk avslutning.