Det er ikke mer en drøyt to og et halv år siden Linda Cathrine Herud spente en bue for aller første gang - og ble hekta.

I fjor sommer ble hun tatt ut på landslaget, noe som resulterte i en 10. plass i EM.

3D

Denne uken kom beskjeden om at den røde, hvite og blå trøya fremdeles var hennes - noe som i klartekst betyr at hun er klar for VM, som arrangeres i Canada i september.

Til daglig representerer hun den lokale bueskyttergruppa i idrettslaget H.E.G i Røros og hun konkurrerer i en gren som heter 3D. Dette går ut på at man går ei løype i terrenget og skyter på figurer av dyr.

Også samboer Lars Erik Amundsen er hektet på buesporten og han har tidligere, på Nea Radio, skrytt av Linda, som han mener er et naturtalent innenfor bueskyting.

– Hele miljøet sier at hun er et eksempel til etterfølgelse når det gjelder teknikk og det er vel et spørsmål om tid før det kommer en stilstudie av frøken Herud, sier han.

Gleder seg

– Dette blir spennende, sier Linda til Nea Radio, like etter at hun fikk beskjed om landslagsplassen.

Oppkjøringa til VM kunne vært bedre, ettersom hun slet av et leddbånd i kneet sist vinter. Men hun sier skaden nå er i ferd med å heles.

– Jag har ikke lyst til å reise og bare være der, Jeg har lyst til å gjøre det beste jeg kan, sier hun på spørsmål om ambisjonene for mesterskapet

Hør intervju med Linda her: