Tirsdag var det sommerleker hos Jøssåsen landsby og dermed kan sommeren offisielt erklæres for åpnet.

– Sommerlekene og også skirennet om vinteren, er det artigste vi gjør her i løpet av året, sier beboer og deltaker Bjørn Morten Høyangen, som var en av rundt 60 beboere som deltok. Begge deler arrangeres i samarbeid med Lions Club Malvik. Og Bjørn Morten, han var en av dem som fikk full uttelling på alle postene under løpet.

Saken fortsetter under lydklippet

– Vi har lang tradisjon for dette og så vidt jeg vet har vi hatt sommerleker siden landsbyen ble etablert i 1978, sier daglig leder ved Jøssåsen Landsby, Johannes Støhr. Han understreker at det ikke finnes vinnere eller tapere i Sommerlekene, men at det viktigste er å delta.

– Når det er sagt, så har Bjørn Morten lang erfaring og er i toppform.

Viktig arbeid

Lions Club Malvik engasjerer seg sterkt i lokalmiljøet og en forholdsvis fersk president Halvard Dahle, sier at det tok en stund før han fikk oversikten over alt klubben er involvert i.

– Men dette er noe av det flotte med Lions Club. Det er et viktig arbeid vi gjør og det er den mest tungtveiende årsaken til å engasjere seg for min del.

Andeløp

I tillegg til sommer- og vinterleker på Jøssåsen, arrangeres det blant annet også andeløp i Homla, til inntekt for frivillige organisasjoner. Dersom alt går etter planen, blir det andeløp også til høsten.

– Men vi har hatt noen utfordringer med vannstanden de siste årene, så vi må nesten vente å se, sier Dahle.