Anders Brøten Lillemoe fra Røros Styrkeløftklubb deltok på junior EM i styrkeløft torsdag. Stevnet foregikk i Kaunas i Litauen.

Lillemo konkurrerer som junior i vektklasse -120 kg og i første øvelse, knebøy, ble det litt teknisk kluss, samt noe streng dømming slik at kun ett av tre løft ble godkjent.

I benkpress gikk det litt bedre, der to løft ble godkjent, og Anders valgte å stå over tredje løft.

Favorittøvelsen

Til slutt skulle det hele avgjøres i markløft, som er Anders sterkeste øvelse. Her skulle det bli knallhard konkurranse om medaljene, men Anders klinket til med hele 337,5 kg i sitt siste forsøk og sikret seg dermed en bronsemedalje i disiplinen.

Dette er også ny norsk rekord i knebøy - en rekord Anders allerede var innehaver av, med 330kg.

Artikkelen fortsetter under bildet

BRONSE TIL RØROS: Anders Brøten Lillemoe Foto: Eira Øien

Torsdagens serie på 245 kg - 150 kg - 337,5 kg, i henholdsvis knebøy, benkpress og markløft, holdt til en 7. plass sammenlagt.

Anders sier han er godt fornøyd med resultatet, der det store målet var nettopp en medalje i markløft.

Klubben er stolt

Røros Styrkeløftklubb har med dette fått nok en EM-medalje.

Nå står det tradisjonelle julestevnet for døren. Det arrangeres i Aktivitetens lokaler i Verket, lørdag 7. desember.

– Publikum er hjertelig velkommen til å ta en titt på hva som foregår under et styrkeløftstevne, skriver klubben i en pressemelding.

Publikum oppfordres også å komme til Verket på nyåret. I januar arrangerer klubben en workshop i Verket, der man kan få grunnleggende innføring i knebøy-, benkpress- og markløftteknikk av styrkeløftklubbens trenere. Her vil gjennomføringen tilpasses hver enkelts nivå, slik at det ikke er noen krav til hvem som kan delta.