Styreledervervet i Rosenborg er frivillig, men så langt ser det ikke ut til at så mange ønsker å ta over vervet etter Ivar Koteng. Både Ståle Gjersvold i TrønderEnergi, Karen Espelund, tidligere generalsekretær i Norges fotballforbund og Svein Tore Samdal i BN Bank har sagt de ikke ønsker ledervervet.

Tore Strømøy har derimot sagt høyt og tydelig at han stiller seg disponibel om valgkomiteen spør. Han får full støtte av musiker Morten Diesel Dahl.

– En av tingene som er bra med Tore Strømøy er at han ikke er ansatt i NRK. Det betyr at han kan styre tida som han vil. Selv sier han at han har kjempelyst på vervet og at han har planer for hvordan en kan snu den negative trenden, sier Dahl.

Han har startet Facebook-gruppa "Vi som vil ha Tore Strømøy som styreleder i Rosenborg".

På bare noen dager har gruppa fått over 1200 medlemmer.

– De fleste kjenner Strømøy bare som Tore på sporet. Det mange ikke vet er at han var styreleder i Byåsen håndball elite med stor suksess i tre år.

Dahl har derfor tro på at han kan klare å snu trenden i RBK.

Demokrati

– En fotballklubb er et demokrati. RBK er en medlemsklubb der medlemmene bestemmer, presiserer Dahl.

– Dersom du vil ha en endring kan du melde deg inn og kom på årsmøtet. Der kan du som medlem stemme på den kandidaten du ønsker som styreleder.

RBK har gått fra medaljeplass til femte plass på få år. Det er ikke Morten Diesel Dahl fornøyd med.

– It`s time for a change, som de sier i Amerika.

Han tror ikke det skjer noe positivt med klubben dersom en av medlemmene i det eksisterende styret rykker opp.

– Og så er det slik at de kandidatene styret har ment kunne passe, har sagt at de ikke har lyst på vervet.

Han håper valgkomiteen fremmer et forslag om Tore Strømøy, nå når de ser hvor stor støtte han har i folket. At de ser at Strømøys erfaring og kapasitet kan være et godt alternativ.

– Men nå er medlemsmøtet utsatt, og der skulle valgkomiteen fremme sine kandidater. De skylder på koronarestriksjoner, men nå er reglene endret. Det er lov å samle 200 personer innendørs nå, og jeg tror ikke det har vært mange medlemsmøter med så mange mennesker tilstede, mener Dahl.

Saken fortsetter undre faktaboksen:

Benkeforslag

Dersom styret ikke fremmer Strømøy som kandidat, lover Dahl at det blir benkeforslag på årsmøtet.

– Da blir det avstemming og den kandidaten som får flest stemmer avgjør framtida. Selvsagt ønsker jeg at flere melder seg inn i gruppa. Men det viktigste er at folk melder seg inn i RBK og kommer på årsmøtet for å påvirke den endelige avgjørelsen.

Han mener også at kvinner må på banen.

– Det snakkes så mye om at det er kvinnenes tur i RBK. Men når du ser på bilder av medlemsmøtene i klubben, er det nesten ikke ei dame å se. Derfor oppfordrer jeg virkelig kvinner til å melde seg inn og møte opp på årsmøtet, avslutter en engasjert Morten Diesel Dahl.

Hør intervjuet fra Trønderfrokosten i avspilleren under: