23-åringen har vært en av Kristiansunds viktigste spillere siden han kom fra Rosenborg foran 2020-sesongen. Nå hentes trønderen tilbake til Trondheim og er spilleklar når overgangsvinduet åpner i august, skriver RBK.no.

- Det er en utrolig god følelse. Det å komme hjem her, føles helt riktig. Jeg hadde en drøm om å komme tilbake og har jobbet hardt for det. Det er utrolig godt å være her og ha greid det, sier Skarsem.

Fire kamper - tre titler

Midtbanespilleren fikk sin debut for Rosenborg som 17-åring i 2016 og scoret like greit i sluttminuttene mot Åfjord i cupen. Siden ble det ytterligere tre A-kamper til og med 2018-sesongen, som ga ham to NM-gull og en mesterfinale-tittel. I 2019-sesongen ble Skarsem lånt ut til Ranheim, der eliteseriespill og gode prestasjoner sørget for at melhusbyggen ble solgt til Kristiansund. Der har han vært en av bærebjelkene på et KBK-lag som har kjempet om medaljer i Eliteserien.

- Vi er veldig glade for å få tilbake Olaus. Han har hatt en fantastisk utvikling de siste årene og vært en viktig spiller på et godt lag. Vi gleder oss til å se om han kan videreføre dette hos oss, sier Rosenborgs sportslige leder Micke Dorsin ti RBK.no.

Draktnummeret til Midtsjø

Skarsem har gått en sammenligbar veg som Fredrik Midtsjø, som i sin tid var innom både Ranheim og Sandnes Ulf, før RBK-karrieren skjøt fart. Skarsem lar seg inspirere av Midtsjøs som nå utenlandsproff i AZ Alkmaar og norsk landslagsspiller.

- Selvfølgelig er det veldig motiverende det han har gjort. Han viser at det er mulig å gå noen andre veger for å bli god i Rosenborg. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre det samme, sier Skarsem til RBK.no.

23-åringen får Midtsjøs gamle draktnummer 21 i Rosenborg.