Søndag var Selbu for første gang vertskap for tre oppgjør i Bringserien for gutter. Årets gyldne årgang av G16-spillere er de første guttespillerne som har klart mesterstykket å kvalifisere seg for den nasjonale serien. Bringserien er forbeholdt de beste lagene på landsbasis, og denne helga kom Steinkjer og Holmestrand til Selbuhallen.

Åpnet med ergerlig tap

Første kamp mot tabelljumbo Steinkjer endte med tremålstap. - Vi henger greit med de, men vi får en liten periode i andreomgang hvor de går fra oss med fem-seks mål. Når vi kom oss til hektene igjen så ble det tøft å hente inn ledelsen. Det sa Kristian Aftret Haave, som ikke la skjul på at Selbu på papiret nok var favoritter før kampstart.

Holder nivået

Søndagens andre kamp for Selbu var forholdsvis jevnspilt, men gjestene fra Holmestrand dro fra midtvegs. Etter ferdigspilt kamp viste kampuret 19-23 i favør Holmestrand. - Vi møtte et godt lag med gode enkeltspillere. Vi merker godt når vi møter en landslagsspiller. Han kan gå opp på 11-12 meter og prikke ballen i krysset. Haave kunne etter kampen konstatere med at Selbu hadde spilte jevnt med både Steinkjer og Holmestrand, men at poengene ikke ble igjen i Selbu denne gangen. Likevel, var det flere lyspunkter å bygge videre på.

Frank Lysø og Gretha Røset med velvalgte ord under timeout. Foto: Per-Erik Ofstad

Proffere hverdag

Det hersker liten tvil om at Selbu på guttesiden har klart å skape et meget utviklende miljø. Mye god matching mot landets beste lag i kombinasjon med en god treningshverdag har gjort at både enkeltspillere og kollektivet har tatt store steg. Rammen rundt kampene i Bringserien er også noe proffere, og publikumsoppmøtet noe større. Haave var blant spillerne som satte stor pris på støtten fra de mange tilskuerne. - Det var artig å få skikkelig støtte fra publikum. Det gir en ekstra glede å score når det er så mange som jubler.

Tabell: Bringserien G16 avd. 02 Foto: Skjermdump - Norges Håndballforbund