Kvalifisert på fredag

Lunden startet allerede på fredag med kvalifisering og trening i finske Levi. Etter to kvalifiseringsrunder gikk Lunden enkelt videre til lørdagens finale som nummer fire. Finalen var oppdelt i to heat med totalt tyve startene. Lunden kjørte to finaleheat, der han kom inn som nummer to i begge løpene på den krevende banen.

Torde ikke se

Mor, Nina Lunden var tilstede under finalen. Hun utgjør sammen med sin mann teamet til Robert som følgen han gjennom hele sesongen. Men å se på løpene tør hun ikke. - Nei, noen må passe på bilen mens han kjører, forteller hun lattermildt. Heldigvis streamet Roberts søster hjemme i Trondheim og holdt mor oppdatert via sms.

Fornøyde medaljevinnere. Fra Venstre Robert Lunden (sølv), Pär Vikman (gull) og Jonas Laakonen (bronse). Foto: Nina Lunden

Skadet skulder

Robert Lundens EM-sølv blir ikke mindre imponerende av at han kjørte hele løpet med en skadet skulder. - Han er en hardpeis, jeg skjønner ennå ikke hva den gutten er laget av. sier Nina.

Motivert for ny sesong

EM i Levi var Lundens siste løp for sesongen. Mamma Nina legger ikke skjul på at EM-sølv er veldig motiverende for å kunne satse på en ny sesong. Det skal ikke stå på støtten fra foreldrene. På vår påstand om at Roberts satsning er avhengig av foreldrenes innsats svarer mamma Nina ; - Det hjelper ikke hvor mye vi gjør, det er han som sitter på scooteren som må gjøre den største jobben.

Finske Levi arrangerte også VM-finale i scootercross denne helga. Der kom singsåsingen Magnus Reiten til slutt inn på 8.plass.