F400, også kalt det korte Femundløpet, har en totaldistanse på 381 kilometer og går fra Røros til Tufsingdalen, deretter til Søvollen og Tolga, før det er målgang tilbake på Røros. Her kjøres det med åtte hunder i spannet.

Første etappe er på cirka 96 kilometer, og går fra Røros sentrum til Tufsingdalen. Deretter er det videre 64 kilometer til Drevsjø, og så til Søvollen. Denne etappen er på cirka 68 kilometer og deler av traseen går i høyfjellet og kan være utfordrende hvis det er sterk vind og snødrev.

Fra Søvollen er det 75 kilometer til Tolga, og så tilbake til Røros, cirka 67 kilometer. Her kan det også være utfordrende hvis det er sterk vind og snødrev. Målgang er ved Idrettsparken Hotell i Røros, og det er forventet at de første vil komme i mål i løpet av søndag ettermiddag.

Ola Brennodden Sunde fra Folldal vant F400 ifjor, og Ifølge femundlopet.no har han det største favorittstemplet i år også.

Hvem som deltar på F400 finner du her.

F600-kjørerne startet tidligere fredag. Fredag kveld var Lars Monsen først ute fra sjekkpunktet i Tufsingdalen, etter kun 10 minutter opphold.

Se også:Bildegalleri fra åpningen

Foto: Marit Langseth