Det trønderske sykkelpublikumet skulle dette året egentlig oppleve norgeseliten i sykkel hele to ganger, men koronaen satte en stopper for den planlagte Norgescup-åpningen på Skogn i slutten av april. Det var en stund usikkert også hvorvidt det ville bli noen sykkelfest i Trøndelag denne sommeren, men fra fredag til søndag får endelig trønderne muligheten til å oppleve norgeseliten på nært hold igjen.

Ass. rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam fra arrangørklubben Stjørdals-Blink sykkel ser frem til å ta i mot over 250 ryttere denne helgen. Rune innrømmer at det å samle såpass mange folk på et sted byr på noen utfordringer, men har tatt god lærdom av både egne tidligere arrangement og Norgescup-åpningen i Hallingdal nå nylig.

Torsdag kveld ble stadion på Skogn rigget klar for helgens sykkelfest Foto: Henrik Einangshaug

- Vi har lært en del av tidligere arrangement som har vært i sommer, som Tour te Fjells som var første Norgescupen for syklistene, der dro vi mange gode erfaringer som vi har tatt med oss inn i arrangementet her. Det er jo utfordrende med avstanden mellom syklistene og mellom publikum og syklistene, syklistene er jo tett, men prøver å skille publikum fra syklistene, sa Brodahl Kvam.

Begrenset adgang på stadion

Flere av landets beste ryttere vil være i aksjon denne helgen, og mange lokale håp stiller også på hjemmebane. Senest sist lørdag kjempet flere av de lokale håpene om edelt metall i konkurranse med norgeseliten under Norgesmesterskapet i tempo. Kalle Petter Brodahl Kvam og Fredrik Benjaminsen dro der til med henholdsvis 13. og 19.plass, og viste nok en gang at de kan være med å kjempe om pallen i Norgescup denne sesongen.

Koronaen har satt en stor stopper for idretten, da spesielt når det kommer til publikums mulighet til å være tilstede på de forskjellige idrettsarrangementene som har vært. Rune ser gjerne at mange tar turen ut i løypa for å heie frem rytterne, men at det på arenaen (ved Skogn Skole fredag og lørdag og ved Skatvalshallen på søndag) vil være begrensede muligheter for publikum.

- Ikke noen store begrensninger, men det vil ikke bli Tour de France tilstander med publikum som henger over rytterne og skyver dem oppover løypa. Vi oppfordrer publikum til å møte opp ute i løypa, og holde avstand både seg i mellom og til rytterne, sa ass. rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Rune Andreas Brodahl Kvam her: