Horneland gjorde ingen endringer på startelleveren fra de elleve som onsdag startet i Zagreb onsdag. Utfordringen som ventet spillerne under tre døgn etter tapet i Kroatia var derimot en helt annen.

Marerittåpning

Stabæk fikk en drømmestart på kampen. Laget fra Bærum kontret inn 1-0 allerede etter syv minutter. Rosenborg ble tatt i ubalanse, og hurtige Kasper Junker vant en løpsduell med noe mindre temposterke Tore Reginiussen. Meling forsøkte å bryte Junkerens innlegg, men endte istedenfor opp med å sette ballen i eget nett. Minutter senere kunne Akintola satt inn utligningen fra en skummel retur fra Sandberg i Stabæks bur, men stolpen sto i vegen.

Dødballer og vingspill

Som tidligere denne sesongen slet RBK med å spille seg til farligheter gjennom midten av banen. Vingspill og dødballer ble nok en gang nøkkelen mot et kompakt Stabæk-lag. Formspilleren Alexander Søderlund utlignet til 1-1 etter 27 minutter. Akintola vant duellen på første stolpe etter en corner fra Hedenstad, og stusset ballen videre til Rosenborgs nummer 14 som bredsidet ballen i lengste kryss. Inn mot pause hadde Rosenborg ballen mest, mens Stabæk kom til flere farligheter på kontringer og fant stadig rom i Rosenborgs mellomrom. Avstanden mellom forsvarsleddet og midtbaneleddet tillot Stabæk-spillerne å rettvende seg i det farlige mellomrommet.

Sirkus Samuel

Etter pause spilte Rosenborg seg til en rekke gode muligheter. Breddeholderne regisserte angrepene, men avslutningene var for dårlige. Samuel Adegbenro avholdte midt-norsk mesterskap i "flott dribling uten sluttprodukt". Konkurransen var hard, men nigerianeren stakk ikke overraskende av med seieren i kategoriene skuddfinte, innleggsfinte og skuddfinte. Etter timen spilt kronet Adegbenro innsatsen i midt-norsk mesterskap i flott dribling uten sluttprodukt med en scoring. Et nydelig langskudd fra 25 meter i nærmeste hjørne suste forbi hanskene til Sandberg i målet.

Uryddig

Innbytter Helland fikk seg en straffe-scoring med et kvarter igjen av ordinær tid. Straffen ble gitt av Tom Harald Hagen etter at keeper Sandberg bokset ned Hovland i feltet. Åtte minutter før slutt reduserte Stabæk til 3-2 ved Kasper Junker. På tross av flere gode muligheter i sluttminuttene klarte ikke Stabæk å hente igjen RBK. Dermed endte det 3-2 i det som var en noe uryddig forestilling av Rosenborg. Det ga nok ingen enorm selvtillitsboost inn mot tirsdagens kamp som blir den viktigste kampen på mange år for klubben.

Ny landslagsspiss klar for RBK

I pausen ble ikke uventet Bjørn Maars Johnsen presentert som Rosenborg-spiller. Spilleren kom til Trondheim fredag og har i dag kommet til enighet med klubben om de personlige betingelsene. Landslagsspilleren får draktnummer 23, og er ikke spilleberettiget til tirsdagens kamp mot Dinamo Zagreb. Den høyreiste norsk-amerikaneren ankommer klubben på lån fra AZ Alkmaar. 27 åringen passer trolig godt inn i klubbens 4-3-3 med hans fysiske tilstedeværelse og gode egenskaper i oppspills-fasen. Spissen spilte i 4-3-3 da han hamret inn mål for ADO Den Haag i forkant av overgangen til AZ Alkmaar.