For alle Blink-fans har det i lengre tid vært en dato i kalenderen som har skilt seg ut. 13. oktober 2019, Stjørdals-Blink - Fredrikstad, nr. 1 mot nr. 3. Sjelden har forventningene og omstendigheten vært av en slik karakter som i dag. Det skulle de rutinerte ringrevene fra østlandet vise seg å takle best.

Stor underholdning

Storkampen var åpen fra start. To angrepsvillige lag skapte en rekke farligheter på hverandre. Blink hadde en knapp overvekt av ballinnehavet, og skapte også de fleste farlighetene. Etter 26 minutter scoret omgangens store spiller, Sander Kartum. Midtbane-maestroen startet en nydelig kontring, spilte ballen innom Sørløkk og fikk ballen tilbake alene med keeper på fem meter.

Blink best før pause

Blink gikk til pause med en ledelse 1-0, men det kunne fort gått annerledes. Allerede etter 8 minutter var Fredrikstads spydspiss Tim Nilsen alene med Frenderup i Blink-målet, men en nydelig redning av keeperprofilen hindret baklengs. Før kvarteret var omme rakk også bortelaget å sette en ball i stolpen. Fredrikstad kunne nok scoret i løpet av omgangen, men dyktighet og en liten dose flaks gjorde at Blink holdt nullen.

Likt med ti minutter igjen på klokka

Hjemmelaget startet andreomgang best, men Fredrikstad tok etterhvert over. Lillebo åpnet omgangen med et kremmerhus fra hjørnet av sekstenmeteren. Det var scoring nummer 21 denne sesongen for Blinks toppscorer. Deretter var det Fredrikstad for alle pengene. Etter 66 minutter reduserte Tim Nilsen etter en dødball. Kvarteret senere får Fredrikstad en ny dødball, og denne gangen utligner Henrik Kjeldsrud Johansen.

Raknet i sluttminuttene

Med 2-2 på tavla og ti minutter igjen av ordinær spilletid sliter hjemmelaget med å låse av kampen. Midtbanetrioen Kartum, Tromsdal og Sørløkk fungerte meget godt offensivt, men de slet med å demme opp mot Fredrikstad-spillerne i sluttminuttene. FFK hadde ikke noe å tape de siste minuttene, og kjørte frem alt de hadde. På tross av at sisteskansen Frenderup var i storslag klarte ikke Blink å holde på det ene poenget. På overtid gikk Fredrikstad i ledelsen ved Kjeldsrud Johansen. Enorm jubel i Fredrikstad-leieren, og desto stor skuffelse blant alle med et Blink-hjerte.

Mistet tabelltoppen

Dermed mistet Blink tabelltoppen til Kvik-Halden. Blink ligger nå ett poeng bak den nye eneren i avdelinga, men har vesentlig bedre målforskjell dersom de to lagene skulle ende likt. Blink spiller borte mot Egersund neste helg, før Sola tar turen til Nye Blinkbanen om to uker. For Kvik-Halden venter Fredrikstad og Nardo i de neste kampene.

Flere spennende kamper i vente

Med mindre Blink taper de to neste kampene, og Fredrikstad vinner de to neste kampene blir Blink blant de to beste. Det betyr at laget er tilnærmet sikret kvalifisering til OBOS-ligaen. Andreplassen fra avdelinga møter nummer to fra Postnord-ligaen avdeling 2. Vinneren av dette oppgjøret møter laget som ender på kvalifiseringsplass i OBOS-ligaen.