Pressemelding Selbu Ballklubb/Per-Erik Ofstad

– Jeg ser virkelig fram til å være trener for dette laget. Jeg har fulgt dem på treninger/kamper i sesongen som har gått, og dannet meg et godt bilde av spillernes potensial og utviklingsmuligheter. Dog må jeg si at dette ikke gjelder alle spillerne som står på den potensielle lista for 2023. Det er flere nye navn her som jeg gleder meg til å se i aksjon, forteller Østby.

– Gir hele klubben en boost

Sportslig leder, Kenneth Hårstad, er strålende fornøyd med signeringa.

– Dette blir en kjempespennende løsning. Han er en trener som har hatt stor suksess i Tydal, og som brenner for fotballen. Han blir et friskt pust for herrelaget og hele klubben. Han har allerede vært her ett år som trenerveileder, og da har begge parter lært hverandre å «kjenne», sier den sportslige lederen.

Hårstad er imponert over jobben han har gjort som trenerveileder, og ser fram til Østby starter i sin nye rolle.

– Nå blir han hovedtrener for herrene, men han vil også kunne bidra andre steder. For eksempel på enkeltøkter for damelaget eller andre lag. Vi er overbevist om at dette gir hele klubben en boost, mener Hårstad.

Terje Trapnes har vært hovedtrener for senior- og juniorgruppa etter pandemien, men gir seg etter årets sesong. Hårstad takker han og andre som har bidratt rundt laget.

Melder overgang fra «rivalen»

Østby har, som de fleste nok vet, lang fartstid i Tydal IL. Der har han vært trener i en årrekke, hatt stor suksess og innehatt de fleste rollene som har vært mulig å ha. Han innrømmer at det blir spesielt å representere SBK, men tror ikke det blir veldig problematisk.

– Selbu og Tydal har vært rivaler så lenge jeg kan huske. Fra midten av 1970-tallet og til 2020 egentlig. Tydal kom aldri over koronaen og falt nesten helt ut, selv om klubben gjennomførte høstsesongen i 2021 i 6. divisjon. Det er en profesjon å være fotballtrener også, og når jeg sier ja til å trene SBK så vet jeg eksakt hva det medfører.

– Men det finnes flere eksempler både fra vår region og utlandet som viser at det er rimelig uproblematisk. Tidligere RBK-hater, Kjetil Rekdal, er nå hovedtrener i RBK. Tidligere Brekken-strateg, Vegard Strickert, ble hovedtrener for erkefienden, Røros, for noen år tilbake. Og til slutt, José Mourinho, som var anti-United som Chelsea-manager, men ble omsider manager for, akkurat, United.

Kommer inn med stor rutine

Når vi skriver at Østby har innehatt de fleste rollene det har vært mulig å ha i Tydalsfotballen, overdriver vi ikke.

– Fra 1981–1983 var jeg hovedtrener for Tydal damer. Der spilte vi faktisk kvalik for opprykk til kvinnenes øverste divisjon et år. 1992-1998, 2002-2010, samt 2014–2022 har jeg vært hovedtrener for Tydal herrers A-lag. Fra 1999–2002 var jeg trener for Tydal G16 og Tydal G19. I tillegg har jeg hatt treneransvar på sonetreninger i kretsens regi, samt Meråker fotballskole. I noen år fra 2014–2017 trente jeg også Tydal damer i perioder de manglet en ansvarlig.

– Hvor mange kamper har det blitt?

– Ja, hvor mange kamper? Det er nok mange hundre, men jeg vet ikke eksakt.

Får med seg en annen tydaling

Even Græsli var en del av lagets trenerapparat, i tillegg til at han spilte flere kamper forrige sesong. Nå blir han Østbys assistent i det nye trenerteamet. Hovedtreneren har trent Even Græsli i mange sesonger, og ser fram til å samarbeide med han.

– Han er en knakende god fotballspiller, som virkelig vet hva som kreves for å bli god. Han er kjapp til beins, har en dødelig god høyrefot, og er en spiller jeg kjenner meget godt. Jeg har sett han som assistent i år, og synes han har bidratt på en positiv måte. Han har også vært en av våre enere på dødball, som er en meget vesentlig del av spillet, forteller Østby.