I strålende solskinn ble 10-årsjubileet av Meråker Mountain Challenge arrangert i Meråkerfjella sist lørdag. Ultraløp grunnlegger Hallgeir Martin Lundemo, kunne i intervju med Nea Radio en stund før løpet fortelle at det var flere forhåndspåmeldte enn på samme tid samtlige tidligere år, unntatt NM-året i 2018. Og deltagerne skuffet virkelig ikke arrangøren, i alt stilte litt over 200 løpere på startstreken lørdag, og arrangøren kunne smile for ny deltagerrekord, sett bort fra NM-året.

Suveren vinner på ultra

Det lengste løpet i Meråker Mountain Challenge, ultradistansen på 70 km, startet i Guddingsvika ved innsjøen Feren, og hadde første topp over 1000 meter etter kun seks kilometer. Ultraløpet går i alt over ni tusenmeterstopper, og inneholder for det meste fjell- og myrterreng, noe som gjør ultraløpet til et av de tyngre ultraløpene i Norge.

I fjor tok John Marius Hegseth fra IL Varden / Vørter Ultra en suveren seier på ultradistansen med cirka 55 minutter ned til nestemann. Årets skulle også ende med en suveren seier til Hegseth, som klokket inn på tiden 8:41:24, en tid som er cirka 4 minutter bak fjorårets personlige rekord, og litt over timen ned til nestemann på lista.

- Det var ganske bløtt, det var tunge forhold i fjellet, men det var et veldig fint løpevær, litt i varmeste laget, men god temperatur, lite vind og mye vann i bekkene, så det var egentlig veldig fine løpeforhold, sa en godt fornøyd John Marius Hegseth til Nea Radio etter målgang.

Hegseth dro sammen med Simon Utseth Landvåg fra NTNUI ut i et forrykende fra start i Guddingsvika. De to sprang en del av løpet sammen i tet, før Utseth Landvåg etterhvert måtte slippe Hegseth, hvor sistnevnte bare økte og økte sitt forsprang til de bak.

- Åpnet nok kanskje litt i overkant hardt, men det er jo litt sånn at når noen andre åpner hardt, så vil du gjerne prøve å henge på sånn noenlunde og ikke gi dem for mye tid. Så når jeg fikk en luke på han, så føler man seg jo litt jaget og da blir det man gjerne fortsetter å gir på litt for å holde på den luken, så kan si at jeg tok ut det jeg hadde i dag og vel så det, sa en godt fornøyd John Marius Hegseth til Nea Radio etter målgang.

En av to med to seire i fjelløpet

Med seier i årets løp rykket John Marius Hegseth opp som en av to som har klart å vunnet ultradistansen i Meråker Mountain Challenge to ganger (Morten Auset fra Byåsen er den andre). Årets løp var Hegseths femte deltagelse i fjelløpet, og han er tydelig på at han kommer til å delta flere ganger, og med det kan bli den første i historien til å vinne fjelløpet tre ganger.

- Jeg tror nok jeg kommer til å prøve, jeg kommer til å stille så lenge jeg har mulighet og så lenge kroppen holder. For det er et veldig fint arrangement, så jeg blir nok med, så får vi se om det holder til seier også neste år, sa John Marius Hegseth avslutningsvis til Nea Radio.

Ønsker du å lese mer om Meråker Mountain Challenge, og hvordan fjelløpet ble startet? Her kan du høre Nea Radios intervju med grunnlegger Hallgeir Martin Lundemo foran årets 10-årsjubileum.

Hør hele intervjuet med John Marius Hegseth her: