LANG VEI FRAM Leder for Selbu Klatreklubb, Marit O. Grøtte sier hun er glad for at de ikke visste helt hva de begav seg ut på da de skulle igang med å bygge klatrevegg. Over tre tusen dugnadstimer er gått med til sveising, kapping av plater, montering, pussing, sparkling og mere til. Nå er det ambisiøse byggeprosjektet i siste indre, og selve klatretakene monteres opp på veggene i disse dager.

UVURDERLIG HJELP I tillegg til velvilje og hjelp fra Frode Langseth og Oddstein Rygg og den fantastiske dugnadsgjengen, har klatreklubben hatt flere mentorer fra klatremiljøet på nasjonalt nivå. En av disse, som også er med på den siste monteringsjobben er superklatrer Martin Mobråten. Han er imponert over stå-på-viljen i den unge klatreklubben i Selbu, og sier at dette ikke hadde vært mulig uten Marit O. Grøttes utrettelige engasjement.

KLATRING I MANGE VARIANTER For litt siden kunne klatreklubben glede seg over at veggen med tauklatring var ferdigstilt, og denne har blitt bedre enn tauklatringsveggene i Trondheim, og helt på høyde med den som finnes på Orkanger i følge Mobråten. Og nå er straks buldreveggen også klar. Buldring er klatring i en noe lavere vegg uten tau og sikring, men med tykke madrasser man lander på om man faller.

TUFTEPARK Utenfor B. Langseth Arena er det også ting på gang. På initiativ fra UL Håpet og MOT bygges det nå et eget område med utendørsapparater for trening og klatring. Tufteparken åpner samtidig med klatreveggene inne i hallen.

ÅPNER SNART"Det er nesten så jeg ikke tør å si det i tilfelle noe graverende skulle komme i veien for oss, men det blir åpning St. Hans- helga. Og det skal bli en fryd" sier en veldig fornøyd Marit Olasdatter Grøtte.