- Hilde presterte meget bra under gårsdagens konkurranse og endte med 145kg i knebøy, 92,5kg i benkpress og 177,5kg i markløft. Sammenlagtresultatet på 415kg ga Hilde gull i sin klasse. I tillegg tok hun gullmedalje i benkpress og sølvmedalje i markløft uansett vektklasse i sin aldersgruppe. Sist, men ikke minst, ble hun også tredje beste løfter totalt, sier leder for Røros Styrkeløftklubb Magnus Grådal.

Hilde O. Dretvik løfter for Røros Styrkeløftklubb, og er bosatt i Inderøy.

Bursdagsfeiring med sølv

Sølv og bronse på bursdagen for Anders Brøten Lillemoe. Foto: Oddbjørn Vindedal.

- Det ble sølv i klassen og bronse på markløft på poeng. Så jeg må egentlig si meg fornøyd. Det var veldig jevnt og en spennende konkurranse. Det er veldig morsomt å få være med når det er såpass høyt nivå og så jevnt, sier Brøten Lillemo til Nea Radio.

I sitt siste løft i knebøy tangerte han sin personlige rekord med 257.5kg, og i benkpress ble det ny personlig rekord på 160kg. Før tredje og siste øvelse, markløft, lå Anders på tredjeplass sammenlagt.

Men markløft er Anders desidert beste øvelse, så her ble det duket for en skikkelig duell. Anders åpnet knallsterkt med 305kg, for deretter å ta 325kg i sitt andre løft. Klasseleder bommet på sitt tredje løft (300kg), så da åpnet det seg en mulighet for Anders til å ta gull.

Anders greide å få stangen opp til knærne, men så ble det dessverre stopp denne gang. Beste løft ble dermed 325kg, som ga totalsum på 742,5kg - ny personlig rekord sammenlagt med 7,5kg.

Selv om gullet glapp, ble det sølvmedalje sammenlagt og i tillegg sikret han seg bronsemedalje i markløft uansett vektklasse.

Om knappe tre uker skal både Anders og Hilde (O. Dretvik) igjen konkurrere, denne gang internasjonalt under utstyrsfritt VM i Halmstad, Sverige.