Rosenborg hadde et greit utgangspunkt foran returkampen mot BATE etter 2-1 tap i Hviterussland. Trønderne viste forrige uke at de tidsvis er i stand til å spille ball i hatt med hviterusserne. Ytterligere ball i hatt ble det i kveld.

Positiv start

De første 5-6 minuttene av kampen var uryddige. Begge lag tok og følte litt på hverandre, og BATE var ved et tilfelle svært nær nettkjenning. Deretter etablerte det seg et stadig tydeligere kampbilde hvor Rosenborg kontrollerte tempoet og kjørte kampen. BATE sank lavt, men et dynamisk RBK med større taktisk frihet klarte til stadighet å finne mellomrom og korridorer. Kombinasjonene satt godt for hjemmelaget som spilte seg til flere gode muligheter, dog uten at det ga avkastning. Bortelaget var også farlige frempå ved flere anledninger, og tok godt vare på sine kontringsmuligheter. Det kunne unektelig kommet scoringer i begge ender.

Megabom

Ti minutter ut i andreomgang brente Akintola alle sjansers mor. Fra to meter fikk lånespilleren muligheten til å sette ballen i tilnærmet åpent mål. Ballen hadde riktignok en ekkel sprett, men det finnes ingen unnskyldninger for å bomme på slike muligheter. Lengre bak på banen ble Lundemo savnet som en stabilisator på midten. Trondsen slet med å dekke rommet foran forsvarsfireren, og var ikke uventet noe rusten i flere av spillets faser.

Sirkus Adegbenro

Høyreback Rios ble underholdt av Sirkus Adegbenro som også i dag hadde pasnings-, innlegg- og skuddfinte som hovedattraksjon. Etter timen passert fikk godeste Rios nok av sirkuset, og overlot det resterende showet til en av sine kolleger. Nigerianeren skapte med et strålende innlegg en gigantisk sjanse for Søderlund 20 minutter før slutt. Kraftspissens heading var derimot for dårlig. Et par minutter senere var det glemt da spissen ble revet ned i feltet og fikk straffe.

Øyeblikket

To minutter før straffesituasjonen ble jokeren Pål Andre Helland byttet inn for en sliten Akintola. Vingen som har slitt denne sesongen fikk en varm mottakelse, og en enorm entusiasme bygde seg opp på stadion da alle forsto hvem som skulle ta det avgjørende sparket på ballen. Årets høyeste jubelbrøl brøt ut på Lerkendal da ballen suste i nota. Fem minutter før slutt fyrte trønderen fra 25 meter. Ballen gikk via Søderlund og bak Chickan i buret. Nydelig hockeyassist. Rosenborgs nummer 10 avgjorde kampen i løpet av et kvarter. For et innhopp.

Rosenborg møter Maribor i 3. kvalifiseringsrunde.