Fredag offentliggjorde Norges Cykleforbund sitt uttak til Tour of Scandinavia. Seksdagersrittet starter i den danske hovedstaden København den 9. august. Videre tar rittet en tur innom Sverige dagen etter, før fire etapper med start og mål i Norge venter rytterne.

Som ventet har forbundet funnet plass til CK Victorias Malin Eriksen. Nannestadjenta ble den 26. juni norgesmester i fellesstart på Skogn, og derfor ikke uventet at hun får sykle rittet som på den avsluttende etappen starter 45 km fra hennes hjemsted. Cykleforbundet har samtidig funnet plass til Sigrid Ytterhus Haugset fra Rennebu, men som sykler for Ringerike SK. Multitalentet fra Rennebu sjokkerte de fleste i juli i fjor, da hun vant firedagersrittet Tour te Fjells sammenlagt. Ytterhus Haugset vant også denne sesongen firedagersrittet sammenlagt, i tillegg til en rekke andre sterke plasseringer gjennom sesongen.

- Vi stiller et ungt lag med positive og offensive jenter som ønsker å vise seg frem på en god måte, sier landslagsleder for kvinner elite landevei, sier landslagsleder for kvinner elite landevei, Carl Erik Pedersen, i en pressemelding.

Sigrid Ytterhus Haugset lengst til høyre. Arkivbilde fra 2. etappe av fjorårets Tour te Fjells. Tiril Jørgensen (Ringerike SK) til høyre og Ingrid Lorvik (CK Victoria) i midten. Foto: Henrik Einangshaug

Pedersen opplyser at de fleste jentene for øyeblikket er i Luc Saint Sauveur i Frankrike på samling. Der brukes ballene opp til Col du Tourmalet som god trening før Tour of Scandinavia og EM i München (Tyskland) den 8-12. september.

Det vil trolig være flere norske ryttere på start i Tour of Scandinavia. De ulike profflagene kan også stille med ryttere, og de norske profflagene Uno-X Pro Cycling Team og Team Coop-Hitec Products vil stille lag. UNO-X har Anne Dorthe Ysland fra Melhus i sin tropp, som for øyeblikket sykler historiens første Tour de France for kvinner.